Tunnetko piilevät voimasi?

 

Tässä blogissa olen kertonut lukemattomista hankkeista ja tavoista, miten ihmistä ja konetta yritetään vimmaisesti kytkeä toisiinsa (vrt. ”MindGamers”). Tottakai toivotan tervetulleeksi kaiken, jolla ihmisen elinolosuhteita oikeasti parannetaan – ja nimenomaan itse ”loppukohteen” näkökulmasta ... – mutta olisin varsin varovainen kaiken sellaisen osalta, mikä kytkee mielemme ja tietoisuutemme johonkin ihmis- tai muuälyisen rakentamaan.

 

Tällä kertaa en puhu tieteen suunnasta, vaan haluan tuoda tietoonne kirjoituksen, joka tekohetkellään on varmasti ollut sitä legendaarista ”hepreaa” todennäköisesti kaikille kuulijoilleen:

 

”Henki ja sielu ovat kaksi kokonaan erilaista välikappaletta: toinen kuuluu Jumalalle, kun taas toinen kuuluu ihmiselle. Millä nimellä niitä sitten kutsutaankin, ne ovat täysin selvästi erotettavia olemukseltaan. Uskovaisen vaarana on sekoittaa henki sieluun ja sielu henkeen, joutua petetyksi ja hyväksyä pahojen henkien petokset, jotka puolestaan hämmentävät Jumalan työn.

 

Ilmestyskirjan 18. luvussa puhutaan viimeisten päivien tapahtumista. Osoitin alussa, kuinka ihmisen sielu tulee kauppatavaraksi Babylonissa - tavaraksi, jota voidaan myydä ja ostaa. Mutta miksi ihmisen sielua kohdellaan kuin kauppatavarana? Sen vuoksi, että Saatana ja hänen kätyrinsä Antikristus tahtovat käyttää sitä toimintansa välikappaleena tämän aikakauden lopussa. Kun Aadam lankesi Eedenin paratiisissa, hänen voimansa tuli liikkumattomaksi. Hän ei kadottanut kokonaisuudessaan tätä voimaa; se vain oli nyt haudattuna hänessä. Hän oli tullut lihaksi ja hänen lihansa sulki nyt tiiviisti tämän ihmeellisen voiman sisäänsä. Sukupolvi on seurannut toistaan ja tuloksena Aadamin alkuperäinen kyvykkyys on muuttunut "piileväksi" voimaksi hänen jälkeläisissään. Siitä on tullut tietynlaatuinen "kätketty" voima. Ihminen ei ole sitä kadottanut, se on yksinkertaisesti lihan sitoma.

 

Tänäänkin jokaisella Maan päällä elävällä ihmisellä on tämä aadamillinen voima. Se on suljettu häneen, eikä hän voi ilmaista vapaasti itseään. Silti tämä voima on jokaisen ihmisen sielussa samoin kuin se oli alussa Aadamin sielussa. Koska tämän ajan ihmisen sielu on lihan piirityksessä, tämä voima on samoin lihan rajoittama. Saatanan tehtävä nykypäivinä on kiihoittaa ihmisen sielua ja laukaista siinä piilevä voima näyttelemään pettävästi hengellistä voimaa. Syynä siihen, miksi mainitsen näistä asioista, on varoittaa siitä erikoisesta suhteesta, joka viimeisinä aikoina on ihmisen sielun ja Saatanan välillä.

 

Olemme jo nähneet, kuinka Aadam omisti erikoisen yliluonnollisen kyvykkyyden, vaikkakin se mitä hän omisti, ei ollutkaan erikoista tai yliluonnollista, kuinka paljon se meistä siltä nyt näyttäneekin. Ennen lankeemustaan Aadam aivan luonnostaan kykeni käyttämään tätä kykyään, sillä se ilmeni hänen sielussaan. Mutta Iankeemuksen jälkeen tämä voima oli suljettu hänen ruumiiseensa. Aikaisemmin ruumis oli Aadamin voimakkaan sielun apulaisena; nyt sielu oli langennut ja sen voima oli ympäröity lihan peitteellä. Saatana kuitenkin yrittää murtaa auki tämän lihallisen kuoren ja vapauttaa ihmisen sielussa nukkuvan voiman saadakseen ihmisen valvontaansa. Moni ei ymmärrä tätä strategiaa, ja petettynä uskoo tuon voiman olevan Jumalasta.

 

Oltiinpa Kiinassa tai Länsimaissa, kaikki nämä hengitysharjoitukset, askeettiset harjoitukset, hypnoosi, ennustaminen, tietäminen ja kommunikointi ovat vain ihmisen sisällä olevan voiman vapauttamista ja ilmenemistä. Oletan meidän kaikkien kuulleen jotakin hypnoosin ihmeellisistä ilmiöistä. Buddhalaisilla ja taolaisilla on myös omat ihmeelliset esityksensä. Vaikka petoksen mahdollisuutta ei voidakaan poissulkea, ilmeisen yliluonnolliset ilmaukset ovat kiistämättömiä.

 

Näiden ilmiöiden selitys on yksinkertainen: joko sattumalta tai pahojen henkien ohjauksesta näiden törmätessä yhteen tai useampaan askeesin muotoon ne mahdollistavat niiden harjoittajille erikoisten taidonnäytteiden aikaansaamisen. Tavallinen kansa ei tiedä, että heillä on tämä voima itsessään. Jonkun verran tieteellistä ajattelua tuntevat ymmärtävät tämän voiman olevan kätkettynä heihin, vaikkakaan eivät voi selittää, miten. Me, jotka olemme Jumalan opettamia, tiedämme, että tämä kyky on ihmisen sielun piilevä voima, joka on sidottu lihaan Aadamin Iankeemuksen jälkeen. Tämä voima lankesi ihmisen mukana niin, että Jumalan tahdon mukaan sitä ei tulisi käyttää pitemmälti. Mutta Saatanan halu on kehittää tätä piilevää kykyä saadakseen lupauksensa mukaan ihmiset tuntemaan itsensä yhtä rikkaiksi kuin Jumala on. Täten ihminen palvoo itseään, vaikkakin se on epäsuorasti Saatanan palvontaa.

 

Siten Saatana on kaikkien näiden parapsyykkisten tutkimusten takana. Hän tekee parhaansa käyttääkseen sielun piilevää voimaa saavuttaakseen päämääränsä. Tästä syystä kaikki, jotka kehittävät sielun voimaansa, eivät voi välttyä joutumasta kosketuksiin pahojen henkien kanssa ja niiden käyttöön. (!)

 

Lainaten Wildin teosta 'Spiritual Dynamics' Pember on merkinnyt muistiin, että taituri "voi tarkasti nähdä toisen sieluun. Hän voi vaikuttaa sielun voimallaan toisten ulkopuolisiin henkiin. Hän voi lisätä kasvien kasvua ja sammuttaa tulen ja Danielin tavoin kesyttää raivoavia villipetoja. Hän voi lähettää sielunsa matkojen päähän ja ei ainoastaan lukea siellä toisten ajatuksia, mutta myös puhua ja kosketella noita kaukaisia esineitä. Ja ei vain niin, vaan hän voi näyttää kaukaiselle ystävälleen hengellisen ruumiinsa aivan samalla tavalla kuin lihan ruumiinsa. Sitä paitsi taituri... voi luoda ympärille moninkertaisen ilmapiirin, joka muistuttaa mitä aineellista esinettä tahansa tahi hän voi käskeä aineellisia esineitä tulemaan luokseen".

 

Juuri eilen illalla luin, mitä F.B Mayer sanoi eräässä kokouksessa ennen poismenoaan. Tässä on ote siitä: "On hämmästyttävä tosiasia, että Kristuksen kirkon ulkopuolella ei milloinkaan ole ollut niin paljon spiritualismia kuin nykyisin. Eikö ole tosiasia, että inhimillisen luontomme alemmasssa osassa sielun kiihotus on kokonaan voittopuolinen? Ilmapiiri on nykyisin niin ladattu kaikenkaltaisen petoksen hälinällä, että Herra näyttää kutsuvan kirkkoa nousemaan korkeammalle maaperälle. Tämänhetkinen tilanne on vaarallinen. "Koetelkaamme kaikki, ja pitäkäämme, mikä on hyvää". (1 Tess. 5:2) Amen.”

 

Näin kirjoitti suuresti arvostettu kiinalainen kristitty Watchman Nee, maaliskuun 8. päivänä vuonna 1933. (!)

 

”Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.” (1. Piet. 5:8)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu