Paavi pääsi pedopälkähästä

 

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (ECHR) on todennut, että Vatikaanilla on immuniteetti pahojen lapsirikoksien osalta, joten uhrit eivät voi haastaa kirkkoa oikeuteen paikallisissa tuomioistuimissa.

 

Päätös tehtiin sen jälkeen, kun 24 uhria nostivat Gentin ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuimessa ryhmäkanteen pyhää istuinta ja pappien korkeimpia virkamiehiä kohtaan vuonna 2011. Oikeus hylkäsi kanteen tiistaina.

 

Uhrit olivat vaatineet 11 600 dollarin korvausta jokaisesta lapsen raiskauksesta, koska Vatikaani harrasti "hiljaisuuspolitiikkaa seksuaalisen hyväksikäytön osalta".

 

Gentin tuomioistuin kuitenkin varoitti, ettei sillä ollut toimivaltaa pyhän istuimen suhteen, mikä myöhemmin sai uhrit siirtämään asiansa Euroopan korkeimpaan tuomioistuimeen.

 

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin otti tiistaina Gentin tuomioistuimen kannan 6-1- äänituomiolla, jossa se totesi, että Vatikaanilla oli "diplomaattinen koskemattomuus" ja että "tunnustettiin kansainvälisesti omaavan ulkomaisen suvereenin yleiset ominaisuudet, jolla on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin valtiolla." 

 

Kuten viime viikolla raportoitiin, hälyttävä tutkimus osoitti, että pedofiilipapit raiskasivat käsittämättömän 330 000 lasta Ranskan katolisessa kirkossa seitsemän vuosikymmenen aikana. Tuhansia pappeja ja kirkkojohtajia syytettiin raiskauksista tänä aikana.

 

Niinpä, siellä nyt yksi ja toinen noista hirviöistä huokaa helpotuksesta. Mutta Raamattu lupaa, että tuo ”vapautus” on vain ajallinen: sillä niin se hengellinen ”babylon” kuin sen kaupallinenkin ilmentymä tulee vielä muistoon Kaikkivaltiaan edessä.

 

”Ja se suuri kaupunki meni kolmeen osaan, ja kansojen kaupungit kukistuivat. Ja se suuri Babylon tuli muistetuksi Jumalan edessä, niin että hän antoi sille vihansa kiivauden viinimaljan.” (Ilm. 16:19)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu