Löytyneet kirjoitukset tuovat tuomion

 

Kristitty toimittaja Michael Snyder kertoo

 

”Olemme juuri nähneet yhden mielenkiintoisimmista arkeologisista löydöistä vuosikymmeniin. Ensimmäistä kertaa 60 vuoden aikana on löydetty uusia Kuolleenmeren kääröpalasia, ja Israelin viranomaiset kertovat meille, että arkeologit jatkavat alueen huolellista tutkimista löytääkseen lisää.

 

Alueen erittäin kuivien olosuhteiden takia talteenotetut palaset säilyvät erittäin hyvin, vaikka ne näyttävät olevan kirjoitettu ennen Kristuksen aikaa. Mutta tärkein osa tästä tarinasta on se, mitä fragmentit todella sanovat.

 

Mennään siihen hetken kuluttua, mutta haluan ensin puhua siitä, missä olemme menossa ”kalenterissa”.

 

Kun aurinko laski lauantaina 13. maaliskuuta, se merkitsi uuden vuoden alkua kalenterissa, jonka Jumala antoi meille Raamatussa. Tietystikään tuskin kukaan maailmassa tosiasiassa tunnustaa sitä "uudeksi vuodeksi", mutta auringonlasku lauantaina oli se hetki, jolloin vuoden ensimmäisen kuukauden ensimmäinen päivä alkoi, raamatullisen kalenterin mukaan.

 

Ja koska tämä tapahtui nyt myös viikon seitsemännen päivän päättyessä, lauantain auringonlasku merkitsi myös aivan uuden viikon alkua.

 

Joten se oli yksi niistä harvoista kerroista, kun raamatullinen päivä, raamatullinen viikko, raamatullinen kuukausi ja raamatullinen vuosi alkoivat täsmälleen samaan aikaan.

 

Henkilökohtaisesti uskon, että tämä on erittäin merkittävää.

 

Ja vain pari päivää myöhemmin ilmoitettiin, että osia Kuolleenmeren kääröistä oli löydetty ensimmäistä kertaa 60 vuoteen ...

 

Juudean autiomaassa työskentelevät arkeologit ovat siis löytäneet kymmeniä fragmentteja Kuolleenmeren kääröistä, joissa on raamatullista tekstiä, Israelin hallitus ilmoitti tiistaina.

 

Palaset ovat ensimmäisiä kappaleita Kuolleenmeren kääröistä, jotka on löydetty noin 60 vuoteen, ja ne otettiin talteen luolasta, johon Rooman valtakuntaa vastaan ​​taistelleet juutalaiset kapinalliset piiloutuivat noin 1900 vuotta sitten, hallituksen lehdistötiedotteen mukaan.

 

Ei todellakaan ollut helppoa päästä paikkaan, josta nämä fragmentit löydettiin. Itse asiassa meille kerrotaan, että arkeologien "täytyi kalliokiipeillä alas" päästäkseen niiden luokse ...

 

Löytö oli osa Israelin hallituksen hanketta, joka käynnistettiin vuonna 2017 Juudean aavikon luolien kartoittamiseksi ja esineiden haltuun ottamiseksi ennen niiden mahdollista varastamista.

 

IAA:n lausunnon mukaan tutkijoiden oli roikuttava alas jyrkästä kalliosta päästäkseen ”kauhujen luolaan”, jota ympäröivät rotkot, ja joka sijaitsee noin 260 metriä kalliohuipun alla.

 

"Aavikkotiimi osoitti poikkeuksellista rohkeutta, omistautumista ja heittäytymistä tehtävään, roikuttelemalla taivaan ja maan välissä sijaitseviin luoliin, kaivoi ja kahlasi niitä läpi, sieti paksua ja tukehduttavaa pölyä ja palautti ihmisille mittaamattoman arvokkaita lahjoja", sanoo IAA:n johtaja Israel Hasson lausunnossaan.

 

Se luola tunnetaan nimellä "Kauhujen luola", koska siellä löydettiin 40 luurankoa kaivausten aikana 1960-luvulla.

 

Ja luolasta juuri löydettyjen kolikoiden perusteella viranomaiset uskovat pystyvänsä tunnistamaan vuoden, jolloin kirjakääröt alunperin piilotettiin sinne ...

 

Kreikkalaisen kirjoituksen tyylin perusteella kääröpalaset näyttävät olevan kirjoitettu ensimmäisellä vuosisadalla eKr. Luolasta löydettyjen kolikoiden perusteella kirjakäärö tuotiin todennäköisesti luolaan vuonna 135 jKr. juutalaisten kapinan päätyttyä johtajansa Bar Kokhban johdolla roomalaisia ​​vastaan.

 

Tutkijoiden mukaan se osoittaa, että kreikkaa oli puhuttu laajalti juutalaisyhteisössä heprean ja aramean lisäksi. Tekstit ovat kokonaan kreikkalaisia ​​lukuun ottamatta Tetragrammatonia, Jumalan kunnioitettua nelikirjaimista nimeä, joka esiintyy fragmenteissa antiikin heprean kirjaimin.

 

Mutta kuten edellä mainitsin, minulle tärkein osa tarinaa on se, mitä todellisuudessa sanotaan noissa löydetyissä palasissa.

 

Toiset fragmenteista ovat kreikankielinen käännös Sakarjan kirjasta 8: 16-17 ...

 

Yksi fragmentti, joka on kirjoitettu kreikaksi ja jonka nimi on paleohebrean kielellä, lainaa Sakarjan kirjaa 8: 16-17: "Nämä ovat asiat, jotka sinun on tehtävä: Puhu totuutta toisille, tee tosi ja täydellinen oikeudenmukaisuus porteissasi. Älkää hankkiko pahaa toisianne vastaan ​​älkääkä rakastako väärää, koska kaikkia niitä vihaan - sanoo Herra."

 

Mielenkiintoista on, että kreikkalaisen sanan "portit" sijasta käytetään tässä tapauksessa kreikkalaista sanaa "kadut".

 

Aivan kuten käytämme joskus erilaisia ​​englanninkielisiä sanoja kääntäessämme Vanhaa testamenttia heprean kielestä englantiin, omana aikanamme, samoin käytettiin toisinaan erilaisia ​​sanavalintoja käännettäessä Vanhaa testamenttia hepreasta kreikaksi, muinaisina aikoina.

 

Ja minusta on kiehtovaa, että nämä jakeet ovat yhtäkkiä kiinnittämässä koko maapallon huomiota, tällä historian hetkellä. Emme ehdottomasti "toteuta totta ja täydellistä oikeudenmukaisuutta" ja me rakastamme "keksiä pahaa", ja siksi teemme täsmälleen päinvastoin kuin mitä meidän käsketään tekemään tässä kohdassa.

 

Muut löydetyt kääröpalat ovat peräisin Naahum 1: 5-6: sta ...

 

Toisissa palasissa on Naahum 1: 5-6, joka osoittaa: "Vuoret järisevät Hänen takiaan, ja kukkulat sulavat. Maa kohoaa Hänen edessään, maailma ja kaikki siinä asuvat. Kuka voi seistä Hänen vihansa edessä? Kuka voi vastustaa Hänen raivoaan? Hänen vihansa vuotaa kuin tuli, ja kivet hajoavat Hänen takiaan. "

 

Kuten näette, nämä jakeet kuvaavat Jumalan tuomiota.

 

Pyhissä Kirjoituksissa meille sanotaan, että jos noudatamme Jumalan teitä ja pidämme Hänen käskynsä, meitä siunataan, mutta jos hylkäämme Hänen tapansa ja Hänen käskynsä, meidät kirotaan.

 

On selvää, että Amerikka on valinnut jälkimmäisen, ja jos pysymme sillä tiellä, tarinamme ei pääty hyvin.

 

Voisiko olla mahdollista, että nämä Kuolleenmeren kääröpalat olivat piilossa - kaikkien näiden vuosisatojen ajan – vain tulevan paljastettaviksi tällä hetkellä?

 

Outoja asioita on tapahtunut ympärillämme.

 

Ja jatkaisin Israelin tapahtumien tarkkaa seuraamista, koska uskon, että tulevina kuukausina ja vuosina tapahtuu paljon enemmän - ja todella outoja asioita.”

 

”Hyvä on Herra, turva ahdistuksen päivänä, ja Hän tuntee ne, jotka Häneen luottavat” (Naahum 1:7).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu