Lopun ajat käsillä (?)

 

Kirjoittelin äskettäin ihmeellisestä sattumasta, kuinka hurrikaani ”vahingossa” taas kerran iski Amerikkaan tietyssä paikassa ja juuri tiettynä aikana. Tämänkertaiseen hurrikaaniin liittyy toinenkin jännä kytkös.

 

Trooppinen myrsky Ida muodostui torstaina 26. elokuuta 2021, ja kun seuraavana päivänä noin puoliltapäivin kaksi herraa tapasi, niin saman tien Ida äityi hurrikaaniksi. Ja Ida rantautui siis hurrikaani Katrinan ”muistopäivänä”, aiheuttaen arviolta 95 miljardin dollarin vahingot.

 

No mikäs tapaaminen oli kyseessä? Ei enempää eikä vähempää muu, kuin Israelin valtion jakamiskeskustelu Joe Bidenin ja Naftali Bennetin välillä. Raamatussa Kaikkivaltias tekee selväksi, että ”joka teihin (Israel) koskee, se koskee Hänen silmäteräänsä” (Sak. 2:8).

 

Nyt, elämme raamatullisesti tärkeää aikaa: ”pasunoiden juhla” eli Rosh Hashanah alkoi eilen, Yom Kippur alkaa keskiviikkona 15. syyskuuta ja Lehtimajanjuhla alkaa maanantaina 20. syyskuuta. Ja kun Israel on ”ajan kello”, niin tänä syksynä maailma saattaa kokea toisen valtaisan ”tapahtuman” – kuten syyskuun 11. oli. Sen voi saattaa alkuunsa esimerkiksi edellämainittujen herrojen toinen keskustelunaihe: Israelin haluama ennalta ehkäisevä isku Iranin ydinvoimateollisuuteen.

 

Älä ymmärrä väärin: minä rakastan Jumalan ensivalittua kansaa – mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että tuon ”kansan johtajat tulivat eksyttäjiksi, ja johdettavat joutuivat hämminkiin” (Jes. 9:15). Paljon – ja kauheaa - on vielä määrä tapahtua, ennenkuin tuo kansa vastaanottaa Messiaansa, Jeesuksen Kristuksen.

 

Mutta Raamattu ennustaa eräästä toisestakin, tulevasta tapahtumasta: "Minulle tuli tämä Herran sana: "Ihmislapsi, käännä kasvosi kohti Googia (Venäjän sotapäällikkö, kotoisin Maagogin alueelta) Maagogin maassa, Roosin (Venäjä, sekä mahdollisesti muita muslimikansoja: Kazakstan, Turkmenistan ja Uzbekistan...), Mesekin (Turkki) ja Tuubalin (Tabal/Tibaren, myös Turkissa) ruhtinasta, ja ennusta häntä vastaan ja sano: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn sinun kimppuusi, Goog, sinä Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinas. Minä kuljetan sinua, panen koukut sinun leukoihisi ja nostatan sotaan sinut ja kaiken sinun sotaväkesi: hevoset ja ratsumiehet, kaikki pulskasti puettuja, suuren joukon suurine ja pienine kilpineen, miekankantajia kaikki. Persia (Iran), Etiopia (ei se nykyinen, vaan Sudan, g’buwl Kuwsh) ja Puut (Septuaginta-käännöksen Libues on sama kuin Puwt, siis Libya) ovat heidän kanssansa, kilvet ja kypärit on heillä kaikilla. Goomer (Gamirit, eli itä-Turkin kimmerit) ja kaikki sen sotalaumat, Toogarman (Tagarma/Takarama, sekin osa nykyistä Turkkia) heimo pohjan periltä ja kaikki sen sotalaumat - lukuisat kansat ovat sinun kanssasi. Ole valmis, VARUSTAUDU (... Putin? ...), sinä ja kaikki joukkosi, jotka ovat kokoontuneet sinun luoksesi, ja ole sinä varalla heitä varten." (Hes. 38:1-7)

 

Tuo yllä oleva avautuu havainnollisesti karttana. Joskin Psalmin 83 sotimiset tullevat ensiksi, koska Googin sotajoukoissa ei mainita ainuttakaan Israelin  nykyisistä rajanaapureista. 

 

Ja miksi tämä kiinnostaa juuri nyt? Koska Joe Biden teki myös toisen tempun: ainoa keskeinen maa sillä seutukunnalla, joka ei soveltunut tuohon Venäjä-Islam -allianssiin, oli jenkkien hallinnassa ollut muslimimaa Afganistan.

 

... ja nyt siis jo sekin rivissä ”veljiensä rinnalla”, jenkkien taakseen jättämällä, valtavalla huippuaseistuksella varustettuna ...

 

”Sinä päivänä minä annan Googille siellä, Israelissa, hautasijan, 'Kulkijain laakson', itää kohden merestä; se sulkee tien noilta kulkijoilta. Sinne haudataan Goog ja koko hänen meluisa joukkonsa, ja sille pannaan nimeksi: 'Googin meluisan joukon laakso'.” (Hes. 39:11)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu