Hyllyt tyhjänä

 

Tutkailinpa tuossa Iljan perustaman, entisen ”alustani” tarjontaa: UMV-Lehteen otti tiistaina yhteyttä huolestunut "Mette", joka oli asioinut Länsi-Porin Prismassa 26.7.2021, jossa hyllyt ammottavat tyhjillään. Tuotteiden tilalla on merkintä: "Tavarantoimittajilla toimitusvaikeuksia"...

 

Suosittelen jokaista katsomaan tuon yhden liikkeen tyhjien hyllypaikkojen kuvasarjan: useita kymmeniä, eikä kaikkia vastaavia edes ollut liitetty mukaan ... 

 

Sanomattakin on selvää, että selvää syytä ei sanottu. Mutta se, että HeVi- osastoilla ei ongelmia ollut, kertookin jo sitten paljon. Matkaamme uutta Holodomoria – ja hyperinflaatiota - kohti: päivittäistavarakaupan hinnat voivat nousta 10-14 prosenttia lokakuuhun mennessä, USA:n johtavan päivittäistavaraketjun toimitusjohtaja, miljardööri John Catsimatidis varoittaa

 

Entäs muu teollisuus? Yksi hyödyke, joka aiheuttaa uskomatonta kustannusta kodin ostajille/rakentajille koko USA:ssa – ja nyt myös Suomessa ja Virossa - on puutavaran hinta.

 

Puutuotteiden hintanousut näyttävät asettavan uuden ennätyksen melkein päivittäin, nyt 67% tänä vuonna ja 340% edellisvuoteen verrattuna, puutuoteteollisuuden seurantayrityksen Random Lengths’in mukaan. Ja puutavaraahan ei mene vain talon raameihin. Nämä lisäkustannukset osuvat myös kaappeihin, oviin, ikkunoihin ja lattiaan.

 

Hintojen noustessa jo nyt, maailmanlaajuinen inflaatio on kohta ylikierroksilla: johtava elintarvikkeiden hintaindikaattori, Bloomberg Agri-spot-indeksi nousi korkeimmalle tasolle kuuden vuoden aikana: spot-indeksi on noussut noin 77% edellisvuodesta! 

 

Raamattu ennustaa, että viimeisinä päivinä tulee sotia, nälänhätää ja kulkutauteja. Parhaillaan sekä USA, Venäjä että Kiina kalistelevat kuuluvasti sapelejaan – samalla kun muu maailma vetäytyy lockdowneihinsa taudin pelossa, viimeksi Islanti. Suomessa vielä riittää syötävää, mutta miten käy niiden alueiden joissa omaa tuotantoa on vähän tai ei ollenkaan?

 

Ja Raamattu kertoo, että noihin viimeisin päiviin liittyy myös valtaisa petos (2 Tess. 2:11-12), jonka Kaikkivaltias Jumala sallii tapahtuvaksi.

 

Oletko sinä petoksen puolella lopun aikaa - vai Jumalan puolella?

 

”Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.” (2 Tess. 2:11-12)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu