Euroviisusaatana

 

Kyproksen kirkko sanoo, että "saatanallinen" Euroviisulaulu on peruutettava.

 

Kyproksen ortodoksinen kirkko on kehottanut peruuttamaan maansa kiistanalaisen osallistumisen tämän vuoden Euroviisut- laulukilpailuun.

 

Kymmenet ortodoksiset kristityt protestoivat lauantaina Kyproksen valtion lähetyskeskuksen ulkopuolella ja vaativat myös Euroviisujen jäsenyyden peruuttamista.

 

Pyhä Synodi, kirkon korkein päätöksentekoelin, sanoi lausunnossaan, että kappale El Diablo (tarkoittaen paholaista) "ylistää merkittävästi ihmisten fatalistista alistumista paholaisen valtaan".

 

Kreikkalaisen laulajan Elena Tsagrinoun laulaman sanoituksen katsotaan olevan täynnä saatanallisia merkityksiä. ”Rakastuin, rakastuin, annoin sydämeni el diablolle. Annoin sen, koska hän kertoo minulle, että olen hänen enkelinsä."

 

Breitbart raportoi: Kyproksen kirkko väittää, että laulu altistaa kansakunnan "kansainväliselle pilkalle" rohkaisemalla "antautumistamme paholaiselle ja edistämällä hänen palvontaansa".

 

Uutisraportit kertovat lukuisia valituksia kappaleen sanoituksista, jotka ovat tulleet monilta ihmisiltä.

 

Cyprus Broadcasting Corporationin (CyBC) puheenjohtaja Andreas Frangos on kertonut, että kappaletta ei peruuteta, ja väitti, että kriitikot tulkitsevat sanojen merkityksen väärin.

 

Kappale ei kuvaa ihmisen suhdetta paholaiseen, Frangos sanoi, vaan pikemminkin kahden rakastajan välistä hyväksikäyttösuhdetta.

 

Kyproksen kirkko hylkäsi CyBC:n laulun "metaforisen tulkinnan" sanoen, että se ei tee oikeutta "sanojen provosoivalle ja mahdottomalle sisällölle", joka on vastoin kansakunnan "kreikkalaisia ​​ja ortodoksisia perinteitä".

 

"Riippumatta siitä, miten kuvailet sen ja mitä selityksiä laulun sanoille annetaan, ne eivät lähetä sopivia viestejä puoliksi miehitetystä kotimaasta, joka kamppailee vapauden puolesta", Pyhän Synodin lausunnossa sanottiin, ja että kirkko sai “reaktiotulvan” tuhansilta ihmisiltä, ​​ jotka eivät ole tyytyväisiä kappaleeseen.

 

Hienoa. Että vielä löytyy kristittyjä maita jotka pitävät lippua korkealla, eivätkä vain myhäillen nauti mukana kun suoraa saatananpalvontaa edistetään. Niitä ”kristittyjä” maita sitten kyllä riittää, jotka tekevät toisin. 

 

Joskin eräänlainen vihkimisrituaali jo tapahtuikin viime viisuissa, jossa Madonna toi oman uskontonsa koko Euroopalle. Sillä: ”Kukaan ei tule uuteen maailmanjärjestykseen, ellei hän lupaa palvoa Luciferia. Kukaan ei tule uuteen aikakauteen, ellei hänelle tehdä lusiferiaanista vihkimistä.”

 

No mitäpä tuo initiaatio – vihkiminen - sitten oikein on? David jatkaa: ”Lucifer tulee antamaan meille viimeisen yhteyden lahjan. Jos hyväksymme sen, hän on vapaa ja olemme vapaita. Tämä on Lusiferinen vihkiminen. Se on se, jota monet ihmiset nyt ja tulevina päivinä kohtaavat, sillä se on vihkiminen uuteen aikakauteen, New Ageen”. Tästähän siis Madonnakin Euroviisuissa lauloi – esiintyen Luciferina  – joskin hän painotti sitä niin päin, että kaikki eivät todellakaan tule pääsemään sinne ... 

 

”Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Mene pois, Saatana; sillä kirjoitettu on: 'Herraa, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja Häntä ainoata palveleman'."” (Matt. 4:10)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu