Sci-Fi- kirja bioterrorismista vuodelta 1981 kertoo Wuhanin viruksesta

 

The Eyes of Darkness on amerikkalaisen Dean Koontzin trilleri vuodelta 1981. Juoni keskittyy äitiin joka järjestää etsinnän selvittääkseen, kuoliko hänen poikansa vuosi sitten vai ei.

 

Äiti lähettää poikansa leirille, jota johtaa kokenut kaveri: 16 kertaa vuorilla ilman onnettomuuksia, siihen mennessä. Jokainen leiriläinen, mukaanlukien johtajat ja avustajat, kuolevat. Kun pääosan äiti alkaa hyväksyä tosiasian, että poika Danny on kuollut, hän alkaakin saada ilkeitä, häirintätyyppisiä hyökkäyksiä sieltä ja täältä, kertoen ettei Danny ole kuollut – kuten tekstejä liitutauluilla, sanoja printtereistä sekä muita vaihtelevia ”merkkejä”. Uuden ystävänsä, Elliot Strykerin, kanssa tämä Christina Evans päättää selvittää mitä tuona ”kuolinpäivänä” oikeasti tapahtui.

 

Kirjan juoni etenee kuin nettisurfailu: puhutaan yhdenmukaisesti esimerkiksi USA:n biologisen sodankäynnin ”historiasta” – ja kaikki sehän muuten jatkuu edelleen (kuten Korean sodan aikaiset iskut Kiinaan vuonna 1952 jne.). Yksi kyseisen sodankäynnin ko. listatuista aseista on lintuinfluenssa. Ja linkkien kautta selviää, että USA on aikeissa tuhota kaikki kemialliset aseensa vuoteen 2023 (!) mennessä ... (erästä Saddamiahan jahdattiin juuri sellaisten takia). 

 

Eli, jenkeillä on siis – edelleen – omat VX- ja sariinivarastotkin käytettävissä akuuttiin ”hätään” ja nähtäväksi jää milloin hävittävät ne - vaiko tarvitsevatkin joihinkin ”projekteihin” joskus. Ja tässä kohtaa palataankin takaisin tuohon kirjaan ...

 

Luvussa 39 kerrotaan kuinka poika lopulta löytyy eräänlaisesta koelaboratoriosta. Poikaa ”vehkeistä” irrotettaessa Dombey- niminen tyyppi samalla luennoi, kuinka Venäjällä, Kiinalla ja USA:lla on vaarallisia viruksia aseinaan, kuten Irakilla ja Libyalla (vrt. operaatio Desert Storm). Äiti kysyy Dombeyltä, kuinka poikansa Danny ylipäänsä joutui tällaiseen koelaboratorioon. Dombey kertoi kuinka Li Chen- niminen kiinalaistiedemies loikkasi USA:an ja toi mukanaan Kiinan vaarallisimman biologisen aseen – nimeltään WUHAN-400.

 

Sitten kirja kuvaa jotakuinkin nykyisen koronaviruksen tunnettuja – ja vielä tuntemattomia – ominaisuuksia. Kirja siis tuntuu olevan taas yksi edeltäkertova ”Kobe Bryant kuolee helikopterionnettomuudessa” -animaatio.

 

Jätän tämän tähän. Ihan sattumaa(ko) vain kaikki.

 

”Loppukoon jumalattomain pahuus, ja vahvista vanhurskaita. Sillä sinä, joka tutkit sydämet ja munaskuut, olet vanhurskas Jumala” (Psalmi 7:9).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu