Quo Vadis, 5G?

 

Otsikko kysyy, ”minne menet, 5G?”. On nimittäin syytä huoleen.

 

Ostosmatkalla pysähdyin muutamaksi minuutiksi ”tutulle parkkipaikalle” – tällä kertaa puolet lähemmäksi tuota ostoskeskusta. Katolla näkyviin antenneihin oli matkaa arviolta 20 metriä.

 

Koko mittausjakson Cornetin ”liikennevalo” paloi punaisella. Lähteiden kuvassa näkyy ruudun palkisto oikealla – ja kuvassa myös se merkkivalo palaa vieressä. Pahimmillaan piikit löivät yli 80 milliwattia, alimmillaankin noin 40:ää. Kysymys kuuluu: jos valo palaa punaisella koko ajan, liekö asiat ollenkaan kovin hyvin?

 

Ja nyt en siis ollut sisällä rakennuksissa - näiden mikroaaltojen tapauksessa: mitä lähempänä, sen tanakammat säteilyt.

 

STUK kertoi ystävällisesti: ”Brysselissä sovelletaan matkapuhelinverkkojen toimintataajuuksilla enimmäisarvoa 6 V/m, joka on tehotiheytenä 0,1 W/m2.  Meillä ei ole tarkempaa tietoa syistä, joiden perusteella 5G-verkkoa ei otettu käyttöön Brysselissä.”

 

Ensinnäkin, tuo 0,1 W/m2 tarkoittaa 100 milliwattia neliöllä. Oma ”tulos”, 80, ei siis ollut enää kovinkaan kaukana siitä. Ja toiseksi, tuo Brysselin 100 on sitä, jota se heidän hyllyttämänsä 5G’kään ei saanut ylittää.

 

Kysymykseeni, ”STUK:n suositukset ylittyvät korkeammilla taajuuksilla vasta kun on yli 10 000 mW/m2 - ymmärsinkö oikein että siihenkin ollaan hakemassa joustoa 5G- asennusten takia?”, STUK jatkoi: ” Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen (1045/2018) toimenpidetasoa 10 W/m2 korkeammilla taajuuksilla ei olla muuttamassa”.

 

No niin, mietipä itse: kun Brysselissä kipupiste tulee vastaan 100:ssa, niin saunan karaisema suomalainen ottaa normina vastaan siitä vielä 100 kertaa korkeammat säteilyt! Muista että Cornetilla paloi punaiset hälytysvalot koko sen 40-80 -välinkin!

 

Käsittääkseni kyseiset sosiaali- ja terveysministeriön päättäjät on valittu huolehtimaan kansan parhaasta ja hankkimaan sille hyvää. Mitä nämä ovat hankkimassa?

 

”Ihmisen oma hulluus turmelee hänen tiensä, mutta Herralle hän sydämessään vihoittelee.” (Sananl. 19:3)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu

Cornet: https://www.amazon.com/Cornet-ED-88TPlus-EMF-Detector-100MHz/dp/B01LFXEQNW