Pimeä puoli etenee

 

No niin. Näköjään se, mitä Suomi näiden Koskelan kauheuksien jälkeen nyt kipeimmin tarvitsi, oli lisää pimeää puolta. Sen lisäksi että koko Eurooppa pääsee nauttimaan ”väkivalta-pop” -osaamisestamme – kuten vulcan- käsimerkki, toinen silmä peitettynä, illuminaatin pyramidi ja kaikkinäkevä silmäkin - niin juontajatkin heittäytyivät peliin kirjaimellisesti antaumuksella. Eli, jatkoivat siitä mihin Madonna viisuissa viimeksi jäi, uudenlaisen maailmamme markkinoinnissa – maailman, joka saa uudenlaisen jumalankin. Johan siihen jo Lordikin johdatteli: ”Nyt valitse meihin liittyminen tai mene suoraan Helvettiin”.

 

Mutta monta muutakin mopoa on parhaillaan nelipyöräluisussa: matkustajien pakollista koronatestausta on valmisteltu viime syksystä lähtien. Nyt viimeisin lakiesitys on pääministeri Sanna Marinin mukaan viimeistelyvaiheessa. 

 

Nopeasti ajatellen tämähän on hieno asia – jos Suomessa todella olisi pandemia päällä. Ei ole, tai sitten ei enää ole ollenkaan peruskuolleisuutta. Ja kun uutta lakia säädetään, se ei tietenkään saa olla ristiriidassa muiden lakien kuten vaikkapa perustuslain kanssa. Ja lain ”kohteita” eli meitä tavan tallaajia on myös pystyttävä varjelemaan lain mahdollisesti sallimilta vääryyksiltä. Juuri nyt ollaan heikolla jäällä, kuten Anne Nygård hienosti esittää:

 

”Pakkotoimenpiteiltä, kuten pakkorokotukselta suojaa esimerkiksi perustuslain 7 § 1 momentti, jonka mukaan jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen. Lisäksi potilaslain (785/1992) 6 § mukaan potilaalla on lähtökohtaisesti oikeus kieltäytyä hoidosta. Potilaslain säännös ankkuroituu perustuslain 7 §:ään.

Kannattaa lukea seuraava tutkimusartikkeli missä käsitellään myös suunniteltua pakkotestausta rajoilla:

Poliittinen epidemiologia, virusajan normi ja poikkeus


”Hallitus on selvittänyt toisen aallon myötä mahdollisuutta ottaa käyttöön rajoilla pakkotestaus ja rokotepassi sekä tarvittaessa pakkokaranteeni, joka ei perustuisi tartuntatautilääkärin yksilölliseen arviointiin. Perus- ja ihmisoikeuksien näkökulmasta näille ei pitäisi löytyä riittäviä perusteluja, vaikka helmikuussa 2021 hallitus ajaa kiireellisellä aikataululla lakiesitystä pakkotesteistä rajoilla. Rokote-passivaatimus laajenee helposti rajoilta maan sisäiseksi sertifikaatiksi, jota edellytettäisiin julkisissa tiloissa, oppilaitoksissa, terveydenhuollossa, ravintoloissa ja mielenosoituksissa. Tämä ei loukkaisi vain yksityisyyden suojaa vaan johtaisi rokottamattomien (tai passittomien) syrjintään.”

Yleisesti ottaen matemaattiset abstraktiot, kuten RO-perusuusiutumisluku ja ns. perus- leviämis- ja kiihtymisvaiheet ovat hataria politiikan ja juridiikan argumentaatioperusteita, joiden pohjalta perusoikeuksien rajoituksien tarvetta voidaan määritellä.

Näiden teoreettisten ja puutteellisiin muuttujiin perustuvien skenaarioiden, mallinnusten ja simulaatioiden validius toimenpiteiden pohjana tarkastettaneen jälkikäteen Suomessakin eri oikeusasteissa, kun valistuneimmat kansalaiset haastavat valtion oikeuteen perusoikeuksiinsa kajoamisesta.”

 

Eli, kerrataanpas: kysymyksessä olevia rokotteita ei valmisteta Suomessa – joten meillä on oikeus vedota myös kansainvälisiin viranomaisdokumentteihin, mitkä osoittavat että ”ihmiskoe” on vielä kesken. Nurnbergin koodin mukaan tuohon kokeeseen ei ole pakko osallistua. 

 

Kun pidät kiinni perustuslaillisista oikeuksistasi, et ole niiden onnettomien joukossa, joille kerran sanotaan että ”sinähän otit vapaaehtoisesti” ... Parempi vaikka oikeuden kautta kuin loppuelämän kärsimyksen kautta – jos henkiin jäi.

 

”mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa” (Luuk. 16:25).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu