Paavilla on taas asiaa

 

Internet-peräiset "fake news’it" eli valeuutiset lietsovat vihaa ja ennakkoluuloja, Paavi Fransiskus sanoi hiljattain, varoittaen että kulttuurimme "on menettänyt totuuden käsityksensä, ja vääntää faktoja tukemaan tiettyjä intressejä".

 

Jahas. Kun tässä juuri oli nippa nappa selvinnyt edellisestä faktan vääntämisestä, tukemaan tiettyä intressiä – nimittäin paavin halukkuudesta kastaa alienit, jos näin tahtovat, sillä emmehän me ole ketään sulkemaan keneltäkään mitään ovia – niin taaspa meni serssit sujuvasti sekaisin.

 

No, onhan mies onneksi vähän painanut duuniakin: historiallinen uskontojen välinen liitto sovittiin hiljattain Lähi-Idässä, ja valtamediat ovat olleet lähes ääneti koko tapahtumasta. Sheikki Ahmed al-Tayeb’ia pidetään tärkeimpänä imaamina Sunni Islamissa, ja hän tuli allekirjoitusseremoniaan Abu Dhabiin Paavi Fransiskuksen kanssa “käsi kädessä merkkinä uskontojen välisestä veljeydestä”. Mutta tämäpä ei ollut vain katolisten ja muslimien seremonia. Brittiläisen uutislähteen mukaan, tämän liiton allekirjoitus tehtiin “globaalin osallistujajoukon edessä, joka koostui uskonnollisista johtajista Kristikunnasta, Islamista, Judaismista ja muista uskonnoista”…

 

Toisin sanoen, pidettiin visusti huolta siitä että kaikki maailman uskonnot olivat edustettuina tässä kokoontumisessa.

 

Vatikaanin virallisen websiten mukaan, se otti valtavan määrän valmisteluja saada koottua tämä sopimusdokumentti, ja se rohkaisee uskovia kaikista uskonnoista “kättelemään, halaamaan, suutelemaan toisiaan – ja kyllä, jopa rukoilemaan yhdessä…”

 

Tämäpä merkillistä. Sillä tosi kristinusko on täysin ehdoton tässä kohtaa: “Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.” (Joh. 14:6)

 

Herra Jeesus siis toteaa, että Hän on AINOA tie Kaikkivaltiaan, Isän Jumalan yhteyteen. Piste. Eli tuo jae poissulkee KAIKKI muut tavat tulla Jumalan omaksi. Vaikka Paavi on todennut kaikkien meidän olevan Jumalan lapsia, todelliseksi Jumalan lapseksi tullaan vain ja ainoastaan uskomalla Herraan Jeesukseen Kristukseen (Apt. 16:31; Room. 10:9-10).

 

Nyt, Paavius on katolisessa katsannossa apostoli Pietarin seuraajan pesti – mitä positiota kylläkään Raamattu ei tunne. Eikä tunne myöskään sitä mandaattia, joka lukee Paavin juhlakruunussa, tiarassa, latinaksi: ”vicarius filii dei” – Jumalan Pojan sijainen. Kristus on elävä Jumala, joka on läsnä siellä, missä kaksi tai kolme on koolla Hänen nimessään (Matt. 18:20). Mitään Kristuksen sijaista mihinkään yhteyteen ei ole asetettu.

 

Ei mitään muuta ”välimiestä” Jumalan ja ihmisen välillä, kuin Kristus Jeesus. Tämän tunnusti juurikin sama apostoli Pietarikin, puhuessaan Jeesuksesta: “Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman” (Apt. 4:12).

 

Jälleen kerran, silmiemme edessä, yksi valtaisa palapelin pala loksahti paikallensa. Tämä pikkuhiljaa sulautuen muotoutuva, väärä superkirkko on sitten pääosissa, kun Antikristus ilmestyy täyttämään karmean tehtävänsä (Ilm. 17:1-15).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu

https://www.france24.com/en/20190402-pope-warns-against-hate-fomenting-fake-news

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6877273/Pope-Francis-says-fake-news-stirs-hatred-warns-culture-lost-sense-truth.html

Paavi ja Islam: http://themostimportantnews.com/archives/the-pope-and-islams-most-important-imam-just-signed-a-covenant-that-pushes-us-much-closer-to-a-one-world-religion

Paavin kumartajat: https://www.youtube.com/watch?v=JeIpmIrlo5U

https://mvlehti.net/2019/01/24/artikkeli-joka-lapaisee-koko-ison-kuvan-ja-palapelin-palaset-asettuvat-paikoilleen/