Ottaako vai eikö ottaa rokote?

 

On kieltämättä pienen ihmisen elämä tehty vaikeaksi: on jo melkein piikkipakko, informaatiota aivan hirveästi – ja siitä huolimatta moni asia aivan auki.

 

Lusikkansa soppaan lisäävät tunnetut hengelliset vaikuttajat; jostain syystä yhdestä jos toisesta on tullut rokotemarkkinoinnin keihäänkärkiä. No, juurikin CDC:n playbook eli pelikirja niin lupasikin, että pastorit jne ovat keskeisiä työkaluja touhun edistämisessä. 

 

Näyttelijä Kevin Sorbo julkaisi Facessa paljon rokotteita jne kyseenalaistavia tekstejä. Joka kerta kun Face niistä valitti, Kevin poisti ne. Nyt lähti koko tili varoittamatta ja samantien mittava seuraajakuntakin.

 

Kevinin hommatkin Hollywoodissa on jotenkin alkaneet vähetä. Uusin elokuvansahan kertoo Jumalan löytämisestä tässä tieteen ajassa. 

 

No, ovatko rokotteet sitten varmasti turvallisia ja tehokkaita? Fimean ylilääkäri Maija Kaukonen vastaa moneen kysymykseen rokotteista odotuksella: ”Varmuutta tästä ei vielä ole”, ”Tätä ei varmuudella tiedetä”, ”ei ole varmaa”… 

 

Mutta maailmalla jo tiedetään: ”Itse asiassa useimmat rokotteet eivät suojaa täysin infektioita vastaan, vaikka ne voivat estää oireiden ilmaantumisen. Tämän seurauksena rokotetut ihmiset voivat tietämättään kuljettaa ja levittää taudinaiheuttajia. Joskus ne voivat jopa aloittaa epidemioita.” Näin siis BBC

 

Ja minkälainen hätätila nyt sitten tosiasiassa on? Varmistettuihin koronavirusinfektioihin on Suomessa kuollut hieman yli 1.5 % sairastuneista (tilanne 12.1.2021). Maailmanlaajuisesti kuolleisuus on ollut epidemian alusta 2.2 % ja viimeisten viikoittaisten lukujen perusteella noin 1.7 % (WHO tilanne 12.1.2021). Infektioon menehtyneillä on ollut elimistön puolustuskykyä heikentäviä perussairauksia useammin kuin siitä toipuneilla, ja he ovat usein olleet iäkkäämpiä henkilöitä. 

 

... no mutta mites ne vaikeat kausiflunssat – josko ne sitten ... The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) on kuvannut nykyisen influenssakauden "epätavallisen heikoksi": tapaukset laskivat ennätyksellisen alhaiseksi ja vähiten influenssaan liittyviä sairaalahoitoja sen jälkeen, kun virasto alkoi kerätä tietoja vuonna 2005. 

 

Joten, kun menet piikille, ne luokittelevat sinut vapaaehtoiseksi: kukaan ei varsinaisesti pakottanut sinua yhtään mihinkään. Se on hyvä pitää kirkkaana mielessä – varsinkaan kun minkäänlaista korvausta yhtään mistään ei ole tulossa, kun itseesi noita OHJELMISTOJA asennutat.

 

”Ja armahtakaa toisia, niitä, jotka epäilevät, pelastakaa heidät, tulesta temmaten” (Juud. 1:22).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu