Netflix muuttuu uskonnolliseksi

 

Viime vuosina Netflixin tarjonta koskien tiettyä aihealuetta on kasvanut yhä kiihtyvällä vauhdilla. Nimittäin, jos olet taikuuden, noituuden ja suoranaisen pimeydenpalvonnan ystävä, ei sinulta sisältö heti lopu. Se mikä tilanteessa on ikävää on se, että tuo materiaali on aivan liian helposti myös pienokaisten tavoitettavissa: oma naperoni kertoi päiväkotikaverinsa olevan zombie- fani – ja leikin yhteydessä sanoi pojalleni että ”minä tappasen sinut” ...

 

No, nyt Netflixissä laajennetaan sitten kattavammin uskonnollisuuden muihinkin alueisiin – ja tässä kohtaa kysymys kuuluukin: minkä kategorian materiaaleihin?

 

Sillä Netflix julkaisi juuri uuden elokuvan nimeltä ”Jesus”. Tuo rienaava "Christmas special", jouluspesiaali -elokuva kuvaa Jeesuksen homoseksuaaliksi, neitsyt Marian avionrikkojaksi joka polttaa ruohoa, ja Joosefin kompuroivaksi puusepäksi, joka ei saa kasaan edes pöytää. Tuo Jesus menee myös ”tiloihin” juodessaan "spesiaaliteetä", hallusinoiden itsensä tapaamassa Buddhaa, Krishnaa, Rastafari- jumalaa Jah’ia sekä skientologien alien- jumalaa.

 

Addressi jolla pyritään poistamaan tämä filmi Netflix- tarjonnasta on jo saanut yli 2 miljoonaa allekirjoitusta, ja määrä lisääntyy vauhdilla.

 

Ja jos edellämainittu Jeesus- kuva poikkesi traditionaalisesta, niin samoin tekee toinenkin Netflixin Jeesus- uutuus – joskin aivan eri metodein: tekeleen traileri vaikuttaa ensin kuin nykypäivän versiolta ”Jeesuksesta”, mutta kun tarkemmin perehdyt, itse asiassa havaitset tuon ”Kristuksen kaltaisen miehen” olevan Islamin versio antikristuksesta. BBC kuvailee, kuinka ko. show keskittyy Kristuksen kaltaiseen mieheen, joka tekee ihmeitä ympäri maailman.

 

Mutta kyseisen henkilön nimi on vahva viittaus Dajjal’iin, väärään profeettaan Islamin teologiassa – profeettaan, joka on antikristuksen kaltainen. Katsottuaan trailerin, monet muslimi/arabitaustaiset arvelivat tuota ”messiasta” Dajjal’iksi, ja heittivät vitsiä siitä, pitäisikö kaivaa rukousmatto esiin ... 

 

Eli, sen lisäksi että maailmalla kristittyjen järkyttävä vainoaminen ja tuho jatkuu edelleen, nyt pilkataan ja vääristellään loputkin Jeesukseen liittyvä. Joulukuun ensimmäisenä sunnuntaina islamistiterroristit hyökkäsivät protestanttikirkon jumalanpalvelukseen Burkina Fasossa ja teurastivat 14 osallistujaa. Pastori sekä useat lapset olivat kuolleiden joukossa.                    

 

Ei Raamatun Jeesus turhaan sano: ”Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan ...” (Joh. 10:10): varastamaan pieniltä lapsuuden noilla sairailla noituuksillaan – sekä kirjaimellisesti tappamaan, niin nuoret kuin vanhatkin.

 

Tuo ”varas” vieläpä lähettää maailmalle oman jeesuksensa, joka onkin sitten se maailmanhistorian hirvittävin tuhoaja – josta tämä Netflix- messias on esikuva.

 

Onneksi oikea Jeesus jatkaa tuota raamatunlausetta: ” ... Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys”: elämä ja yltäkylläisyys – tässä ajassa, ja tulevassa. Eikä itku ja hammasten kiristys.

 

”Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani” (Joh. 14:6).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu