Netflix ennusti globaalin pandemian

 

Katsopas miten sinua vedätetään.

 

Huhtikuussa Chicago Tribune kirjoitti, kuinka Netflixin sarja ennusti globaalin pandemian – mutta sarja kuitenkin dissattiin vain tarinana ”flunssasta”. 

 

Artikkeli kuitenkin alleviivaa: ”Kävi kuitenkin ilmi, että he olivat oikeassa”. 

 

Oikeassa missä? No siinä, että sarjassa kerrotut asiat pantiin toimeen, joskaan itse ”pääsyyllistä” ei koskaan löytynyt: virusta ei ole vieläkään onnistuttu eristämään

 

No mitäpä sitten? No sitä vaan, että varsin todennäköisesti juuri nyt on tyrkyllä vastaavia ”netflix- sarjoja”, jotka myös kertovat hurjasta lähitulevaisuudesta – joista sitten vähän myöhemmin taas todetaan: katoppas, sehän ennusti aivan nappiin ...

 

Erinomainen kandidaatti tuohon rooliin on tämä elokuva ”Songbird”: Vuonna 2022 pandemia tuhoaa maailman ja sen kaupungit. Tarina keskittyy muutamiin ihmisiin, kun he liikkuvat yhteiskuntaa sillä hetkellä häiritsevissä tilanteissa: taudit, martial law/poikkeustila, karanteenit ja siviilien ”järjestyksenpitojoukot” jotka tekevät ”hyvää” – ja miljoonat kuolleet.

 

Ja kuten eräs katsoja tuolla IMDB:n ko. arvostelusivun kommenttikentässä toteaa: ”Tämä näyttää todella inhottavalta. Kysymykseni kuuluu: ajattelevatko ihmiset, jotka ovat tehneet tämän, että on todella hyvä asia ja tarkoitus laittaa tämä maailmalle juuri nyt?”

 

Tottakai heillä on tarkoitus. Se toimii aivan samalla tavalla kuin suuryrityksen irtisanomisajoitus: kun juuri ennen kesälomia kerrot työläisille, että loman jälkeen alkaa YT’t joissa väkeä vähennetään puolet, niin lomalta palaa ”levännyt” ja mietiskelynsä suorittanut työläinen, joka pyrkii olemaan siinä toisessa puoliskossa – ja tyytyy siihen kohtaloon, että puolet kavereista eivät ole onnellisten joukossa. 

 

”Luopuneita ovat jumalattomat äidin kohdusta asti, eksyneitä valhettelijat hamasta äidin helmasta.” (Psalmi 58:4).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu