Muuttuiko kätesi magneettiseksi?

 

Nyt jo Iltalehtikin hätääntyi, jääkö koronapiikin jälkeen magneetti käteen kiinni.  Ja THL:n mukaan mikään ei tietysti liity yhtään mihinkään... Käyköhän muuten niin, että kun testaa oikeanlaisella (neodyymi)magneetilla, niin joka ainut rokotettu on yhtä magneettinen kuin nuo useat kuvissa. Johan siellä jo eräs hemmo yrittää kytkeytyä Bluetoothilla taulu-TV:n kautta Astra Zenecan palvelimellekin... 

 

Ja kappas vaan: X-Men-sarjan superpahis Magnetohan käyttää mieltään magneettien hallintaan. Tutkijat olivat keksineet proteiini- kaiman, jonka avulla he voivat käyttää magneettikenttää neuronien ampumisen hallintaan.

 

Magneto-ionikanava aktivoi nopeasti ja palautuvasti neuroneja hiiren aivolohkoissa, myös seeprakaloissa ja jopa vapaasti liikkuvissa hiirissä, kuten 7. maaliskuuta 2016 Nature Neuroscience -kirjoituksessa on raportoitu. "Tämä ei ole mielenhallintaa varten", vanhempi tutkija Ali Güler rauhoitteli toimittajaa.

 

Siitä huolimatta Güler ja kolleegat Virginian yliopistossa Charlottesvillessä käyttivät Magnetoa motivoimaan hiiriä. Ne ilmentivät paramagneettista proteiinia neuroneissa, jotka olivat täynnä dopamiinireseptoreita ja sijaitsivat syvällä aivoissa. Magneto aktivoi aivoissa olevia, ”palkitsevia” virtapiirejä, houkuttelemalla hiiriä viettämään enemmän aikaa magneettikentässä kuin sen ulkopuolella. Hiiret saatiin jopa "pitämään" magnetismin vetovoimasta... 

 

No entäs sitten seuraava study: "Geneettisesti kohdennettu hermoston magneettisäätö". Tutkimuksessa kuvattujen magneettiproteiinien tuottaman magneettikentän syntyminen voisi varmasti selittää, miksi magneetit tarttuvat ihmisten injektiokohtiin.

 

Kaksi tutkijaryhmää on kehittänyt uusia tapoja stimuloida hermosoluja nanohiukkasilla, mikä antaa heille mahdollisuuden aktivoida aivosoluja etänä, käyttämällä valoa tai magneettikenttiä. Uudet menetelmät ovat nopeampia ja paljon vähemmän invasiivisia kuin muut saatavilla olevat korkean teknologian menetelmät, joten ne voisivat olla sopivampia potentiaalisille uusille ihmissairauksien hoidoille.

 

Tutkijoilla on erilaisia ​​menetelmiä aivosolujen toiminnan manipuloimiseksi; epäilemättä tehokkain on optogenetiikka, jonka avulla he voivat kytkeä tietyt aivosolut päälle tai pois ennennäkemättömällä tarkkuudella, ja tallentaa samalla käyttäytyminen, käyttämällä valopulsseja.

 

Tämä on erittäin hyödyllinen hermopiirien ja käyttäytymisen tutkimisessa, mutta ensin vain geneettisesti muunnettujen hiirten varustamisessa valoherkillä neuroneilla ja sitten optisten kuitujen lisäämisellä, jotka välittävät valoa aivoihin... joten sen käytöllä ihmisiin on suuria teknisiä ja eettisiä esteitä.

 

Nanolääketiede voisi tietysti ”kiertää” tämän ”eettisyysongelman”. No niin, alkavana kesänä et taida päästä enää reissaamaankaan Suomen rajojen ulkopuolelle. Siitä ei sitten mene enää kovin kauaa, kun piikittömyys muuttuu rangaistavaksi – kuten Briteissä jo kaavaillaan. Vaikka jo esim. USA:n hallituksen neuvonantaja FDA varoittaa, että Gatesin tukema Modernan nRNA -geeniterapia sisältää SM-102:ta, joka liittyy syöpään, hedelmättömyyteen ja kuolemiin. 

 

”Voi, voi, voi maan päällä asuvaisia” (Ilm. 8:13)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu