Molok- jumala Rooman Colosseumilla - tänään

 

”O tempora o mores” on latinaa ja tarkoittaa: oi mitä aikoja, oi mitä tapoja.

 

Kuten asiaa tuntevat tahot tietävät, ei-mitään-uutta-auringon-alla on se toinen teema, joka näyttää jatkuvan aikakaudesta toiseen.

 

Jos elit siinä uskossa, että Raamatun alkuaikojen pahuus on jo sivistyksen ym. myötä taakse jäänyttä ihmiskunnalle, täytyy tuottaa sinulle pettymys: Mooseksen kirjoissa kerrottu lapsien uhraaminen epäjumala Molokille elää ja voi hyvin tänään. Kuten Vigilant Citizen oivasti esittää, tuo tuskallisen polttouhrin Baal- kultti monine nimineen ei koskaan täydellisesti lakannut, vaan suorastaan kukoistaa erilaisissa salaseuroissa. Ja onhan esimerkiksi meillekin tuttu Halloween- häröily vanhaa noituutta uudessa kaavussa: se kulki aiemmin nimellä Samhain, jonka aikana tämän- ja tuonpuoleisten maailmojen väliset rajat katosivat, ja henget saattoivat yrittää houkutella ihmisiä tuonpuoleiseen. 

 

Kaikkivaltias Jumala teki Sanassaan harvinaisen selväksi, että ”jos joku, kuka tahansa israelilainen tai muukalainen, joka asuu Israelissa, antaa lapsiansa Molokille, hänet rangaistakoon kuolemalla; maan kansa kivittäköön hänet” (3. Moos. 20:2).

 

Miten tuossa valossa tulisi suhtautua seuraavaan, tämän päivän ilmentymään: Italian Roomassa, kuuluisan Colosseumin pääsisäänkäynnin eteen on pystytetty valtaisa patsas. Mikäkö? Juurikin saman Molokin patsas. Se on asetettu niin, että jokaisen sisälle menijän on kuljettava sen vieritse.

 

Mitäs Colosseumilla aikanaan puuhattiin? Tuo giganttinen Molok- patsas tervehtii jokaista sisälletulijaa paikkaan, jossa roomalaiset teurastivat lukemattomia kristittyjä hirvittävin tavoin.

 

Ja kas kummaa: kukas Colosseumin omistaa? Vatikaani. Ja erityisesti se kuuluu itse paavin auktoriteetin alle. Kysymys kuuluukin: kuka nukkui, kun Molok- patsaan pystytystä hankittiin. Vai nukkuiko? 

 

Sillä olemmehan viime aikoina saaneet kuulla erikoisia asioita juurikin ko. kirkkokunnan suunnalta: alieneja ollaan valmiina kastamaan – eikä sellaisen ”vapahtajan” olemassaolokaan ole kirkossa poissuljettu. Jopa omat seurakuntalaiset tulevat ”perässä” ja siivoavat prelaattiensa pahimpia ylilyöntejä: mm. hiljattain paavi siunasi yläosattomien, raskaana olevien naisten epäjumalankuvia, minkä seurauksena jotkut hurskaat miehet heittivät nuo patsaat Tiber- virtaan. 

 

Ja paavilla on, ihmeellistä kylläkin, taas kerran uutta kerrottavaa Kristinuskon peruspilarienkin osalta: uudessa kirjassaan sekä perustamassaan aikakausilehdessä, La Repubblica, Eugenio Scalfari, joka on paavi Fransiskuksen pitkäaikainen ystävä ja säännöllinen paaviuden haastattelija, väittää paavin kertoneen hänelle, ettei Jeesus Kristus noussutkaan kuolleista ruumiillisesti vaan "omaten hengen ulkonäön."


Raamatun ylösnoussut Jeesus kylläkin pyysi Tuomas- opetuslastaan työntämään sormensa siihen haavaan, joka oli Hänen kyljessään (Joh. 20:27)...

 

Virallinen Vatikaanin vastine asiaan oli – ei kiistäminen sekä korjauspyynnön esittäminen – vaan kommentointi, joka on tulkintateknistä sanahelinää. Vatikaanin viestintävirasto ei kuitenkaan esittänyt, että Scalfarin kertoma olisi mitenkään väärin (!?).

 

No, mitäpä kuitenkaan loppupelissä tällä kaikella on tekemistä tavallisen tallaajan elämässä? Onko touhut okei, kunhan vaan eivät häiritse omaa arkea – eikä osu kohdalle?

 

Sitä pohtiessa on hyvä muistaa seuraava: kuolemaa ja tulipaloja sisältävät massa-väkivallanteot tapahtuvat säännöllisesti samoina ajankohtina, jotka on okkulttisesti omistettu Baal’ille, jota palvotaan tulen ja ihmisuhrien kautta. On ne sitten tarkoituksellisesti tehty tai jonkin hullun, universaalin synkronismin tulosta, tuo fakta silti pysyy eikä sitä voi kiistää. Hämmästyttävää kylläkin, se rakennelma joka poltettiin maan tasalle vuonna 1993 Waco’n verilöylyssä, oli nimeltään Mount Carmel Center, Karmelinvuoren keskus. Raamatussa, Karmelin vuori oli se paikka jossa Elia kukisti Baal’in profeetat, haastaen heidät rukoilemaan Baalia siihen saakka, että tämä sytyttäisi tulen heidän edessään. Mitään tulta ei syttynyt. Oliko se myöhempi tuli Mount Carmel Center’issä Baal’in symbolinen kosto?

 

“Tekö ajatte Baalin asiaa, tekö autatte häntä? Se, joka ajaa hänen asiaansa, rangaistakoon kuolemalla ennen huomisaamua. Jos hän on jumala, ajakoon itse asiansa, koska kukistettu alttari oli hänen.” (Tuom. 6:31).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu