Miksi turvallisen rokotteen varmistuminen kestää vuosia?

 

Kuten pääkuvasta näkyy, hyvä huumori (?) perustuu usein tositapahtumiin. Ja hyvä tutkimus ottaa monesti vuosia, jotta se ansaitsee etuliitteekseen adjektiivin ”hyvä”.

 

Mikrobiologia ja tartuntataudit -lehdessä julkaistussa uudessa tutkimuksessa immunologi J.Bart Classen varoittaa, että Pfizer- ja Moderna COVID -rokotteissa käytetty mRNA-tekniikka voisi luoda "uusia potentiaalisia mekanismeja" haittatapahtumista, jotka saattavat kestää vuosia. 

 

Vuonna 1999 Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkeviraston (FDA) johtava tohtori Peter Patriarca väitti, että rokoteteknologian nykyaikainen kehitys "nopeasti ylitti tutkijoiden kyvyn ennustaa mahdolliset rokotteisiin liittyvät haittatapahtumat". Patriarca ajatteli, että tämä voi johtaa "odottamattomien ja arvaamattomien rokotustulosten tilanteeseen".

 

Mikrobiologia ja tartuntataudit -lehdessä julkaistussa uudessa tutkimusartikkelissa immunologi veteraani J. Bart Classen ilmaisee samanlaiset huolensa ja kirjoittaa, että "RNA-pohjaiset COVID-rokotteet voivat aiheuttaa enemmän sairauksia kuin COVID-19-epidemia."

 

Vuosikymmenien ajan Classen on julkaissut artikkeleita, joissa tutkitaan, miten rokotukset voivat aiheuttaa kroonisia sairauksia, kuten tyypin 1 ja tyypin 2 diabetesta - ei heti, vaan kolme tai neljä vuotta rokotuksesta.

 

Tässä viimeisimmässä artikkelissa Classen varoittaa, että RNA-pohjainen rokoteteknologia voi luoda "uusia potentiaalisia mekanismeja" rokotteen haittatapahtumista, jotka saattavat kestää vuosia.

  

Classenin tutkimus vahvistaa Pfizerin ja Modernan kehittämien messenger RNA (mRNA) -rokotteiden potentiaalin aktivoida ihmisproteiinit ottamaan vastaan ​​"patologiset kokoonpanot" - konfiguraatiot, jotka liittyvät kroonisiin degeneratiivisiin neurologisiin sairauksiin. Vaikka hänen erityinen kiinnostuksensa on prionitauteihin (olosuhteet, jotka liittyvät normaalien proteiinien väärinlaskettuihin versioihin), Classen hahmottaa myös kourallisen muita mekanismeja, joiden avulla RNA-pohjaiset rokotteet voisivat aiheuttaa "useita muita mahdollisia kuolemaan johtavia haittatapahtumia".

 

Sen varmistaminen, että potilaat ymmärtävät selvästi riskit - mukaan lukien tunnetut riskit sekä mahdolliset tuntemattomat riskit - on tärkeä osa tietoisen suostumuksen prosessia. Tämä on siksikin totta, kun interventio on kokeellista ja sillä ei ole pitkäaikaisia ​​turvallisuustietoja vielä olemassa, kuten Pfizer- ja Moderna-rokotteilla COVID-19:a vastaan. FDA hyväksyi nämä kaksi rokotetta laajaan hätäkäyttöön vain kahden kuukauden kliinisten tutkimusten perusteella.

 

Valitettavasti ei ole epätavallista, että tutkijoiden viestintä riskeistä on pintapuolista. Lokakuussa New Yorkin yliopiston ja Tulanen tutkijat kertoivat, että koronavirustutkimusten osanottajille välitetyt tiedot huolestuttavasta ongelmasta, joka tunnetaan patogeenisenä pohjustuksena, oli niin "hämärä", että riskien "riittävä ymmärtäminen" olisi "epätodennäköistä".

 

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä nuo tutkijat sanoisivat Classenin suorasta johtopäätöksestä, jonka mukaan "rokotteen hyväksyminen uuden RNA-tekniikan avulla ilman laajaa testausta on erittäin vaarallista." Ja kuten jo aiemmin kirjoitin, Classen ei ole yksin näiden huoliensa kanssa. 

 

Tästä syystä COVID-injektioita harkitsevat voivat jättää huomioimatta mahdolliset riskit omalla vastuullaan. Eli, tuttuun Kummeli- hokematyyliin: ”artisti maksaa” = piikitetty kärsii.

 

”Eivät iäkkäät ole viisaimmat, eivätkä vanhukset yksin ymmärrä, mikä on oikein.” (Job 32:9).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu