Mikä se uusi oppi on, jota sinä ilmoitat? (Apt. 17:19)

 

Taas kerran saimme lisää satuhetkiä kansainväliseltä komediaorganisaatiolta. ”Musta aukko” kuulemma onnistuttiin ensi kertaa kuvaamaan. Asian tarkempi tutkiminen paljasti kuitenkin muuta kuin onnistuneen kuvan oton: tällä kertaa suunniteltu sankari oli koulutyttönen: tietojenkäsittelytieteen jatko-opiskelija Katie Bouman.

 

MTV uutisoi: ”Kansainvälisen teleskooppiverkoston avulla saatiin valtavia määriä dataa, jota yhdistelemällä projekti pääsi alkuun... Event Horizon Telescope -projektin ottama kuva on koostettu valtavasta määrästä dataa, jota on kerätty yhteensä kahdeksalla eri puolilla maapalloa sijaitsevalla radioteleskoopilla... Vasta Boumanin ryhmän algoritmi pystyi kuitenkin täydentämään datan suuret aukot, ja hajanaiset ainekset saattiin koottua valmiiksi kuvaksi.”

 

”... algoritmi pystyi kuitenkin täydentämään datan suuret aukot ...”. Eli, ”lihaa tuotettiin kerättyjen luitten ympärille”. Eihän tällä ole minkäänlaista tekemistä kuvan ottamisen kanssa – vaan sellaisen rakentamisen. Ja vastaavin metodeinko se koko universuminsa on kyhätty?

 

Samalla tavoin, maailman kuuluisin ”maapallokuva” syntyi hollywoodmaisesti kuin suurena satuna: sillä kertaa teinien sankariksi NASA ylpeänä esitteli kuvan pääarkkitehtia, Robert Simmon’ia: ”Datan visualisoija ja designer Robert Simmon ei voinut kuvitella, että hänestä tulisi “Mr. Blue Marble.””

 

Simmon kertoo: ”Minun roolini on tehdä kuvakieltä Maan tieteiden datasta. Minä muutan datan kuviksi”. Ei siis silloinkaan ”otettu kuvaa” – vaan muutettiin dataa kuvaksi. Vähän niinkuin tyttäreni, 6v, askarteluissaan ...

 

Ja mikäli tämän sirkuksen nimeltä NASA – joka sana hepreaksi merkitsee ”pettää” – perimmäinen olemus on vielä jäänyt lukijalle yhtään epäselväksi, seuraava video ”puhdistaa pöydän” täydellisesti: https://www.youtube.com/watch?v=h_COQbeaCCE 

 

Kysymys tässä kohtaa kuuluu: kun ne kaikista noista erehdytyksistään narahtivat, mihin ylipäänsä edes kannattaa uskoa heidän osaltaan?

 

 

Että mitäkö minä?

 

Minulle Raamattu on se ainoa oikea ”datan lähde”: erehtymätön tekstikokonaisuus, jonka väitetyt virheet ovat ihmisessä itsessään: joko asiat irti asiayhteydestään, yksittäisiä ymmärryksiä ilman kokonaisuuden tukea – tai sitten niitä valitettavia käännösvirheitä tms kääntäjän oman ymmärryksen kautta suodatettuja selitelmiä.

 

Minulla ei ole mitään ongelmaa Raamatun ensimmäisen jakeen kanssa, ”Alussa loi Jumala taivaan ja maan”. Tosikristitty voi jäädä lepäämään tuohon todellisuuteen – ja jättää evoluutiouskovaiset ym tuhlaamaan elämänsä täysin turhuuteen. Sillä tiede joka perustuu todistamiseen ei ole voinut antaa, Raamatun rinnalle, toista toimivaa vastausta elämän syntyyn. Sen sijaan se on tarjonnut tiedeuskonnon, joka edelleen etsii ”puuttuvaa rengastaan”. Mutta kuten viimeksi BBC totesi: "Me emme vieläkään ole löytäneet puuttuvaa rengasta ihmisen ja apinan välillä”.

 

Samoin käy sääliksi kaikkia niitäkin nuoria, jotka on harhautettu poliittisen ilmastonmuutoksen hyödyllisiksi idiooteiksi. Sillä sen lisäksi, että valtiolliset tahot itse pyrkivät muuttamaan ilmastoa (vrt. 100 USA:n ko patenttia ilmaston muuttamiseksi), niin Raamattu paketoi kaikki nekin pelot täysin turhiksi. Sillä jos uskoo Jumalaan, silloin tulee myös kaikessa uskoa Jumalaa, joka itse sanoo: ”Niin kauan kuin maa pysyy, ei lakkaa kylväminen eikä leikkaaminen, ei vilu eikä helle, ei kesä eikä talvi, ei päivä eikä yö” (1 Moos. 8:22).

 

Raamattu kertoo: ”Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin” (Ap. t. 17:11). Tässä puhuttiin berealaisista, jotka lähtivät siitä, että kaikki oppi ”rikottiin” Raamatulla. Mitäpä muuta mittapuuta tämänkään päivän tosikristityllä olisikaan – saati sitten vertaismateriaaleja. Elleivät ne ole yhdenmukaisia Raamatun kanssa.

 

Tämä Luomisen Jumala aloitti siis työnsä Raamatun ensimmäisessä jakeessa – ja päätti kohdassa 1 Moos. 2:1-3, mikä kertoo: ”Niin tulivat valmiiksi taivas ja maa kaikkine joukkoinensa. Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka hän oli tehnyt.”

 

Missään muualla Raamattu ei kerro tämän kaltaisesta luomisesta. Mikäli ”muita sen jälkeen luotuja Maita tai luotuja” olisi jossain, Raamattu ei sellaista esitä – ja kysymykset kuuluvatkin: miksi ja mitä varten sellaisia olisi olemassa meidän tietämättämme?

 

Ja Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä". Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin. Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä. (1 Moos. 1:6-8)

 

”Ja Jumala sanoi: tulkoon valkeudet taivaan vahvuuteen, eroittamaan päivää ja yötä: ja olkoon merkeiksi, ja ajoiksi, ja päiviksi ja vuosiksi. Ja olkoon valkeudeksi taivaan vahvuudessa, paistamaan maan päälle. Ja tapahtui niin. Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman valon hallitsemaan päivää ja pienemmän valon hallitsemaan yötä, sekä tähdet” (1 Moos. 1:14-16, Biblia 1776)

 

Raamatun (alkukielen) mukaan Maa ei liiku (1 Aikak. 16:30; Ps. 93:1; Ps. 96:10): ”Vaviskaa hänen kasvojensa edessä, kaikki maa. Maan piiri pysyy lujana, se ei horju. (= ”Hän on maan vahvistanut, ettei se liiku”, Biblia 1776 ja Biblia 1867)” (1 Aikak. 16:30). Galileon väite, ”se pyörii sittenkin”, ei kestä Raamatun valossa. Eikä Galileon suurin vastustus suinkaan tullut kirkosta – vaan tiedeyhteisöstä!

 

Mutta auringon ja kuun, noiden Maan valojen (1 Moos. 1:14-16), liike jopa pysähtyy (Joos. 10:12-14): ”Silloin puhui Joosua Herralle, sinä päivänä, jona Herra antoi amorilaiset israelilaisten valtaan, ja sanoi Israelin silmien edessä: "Aurinko, seiso alallasi Gibeonissa, ja kuu Aijalonin laaksossa". Niin aurinko seisoi alallansa, ja kuu pysyi paikallansa, kunnes kansa oli kostanut vihollisilleen. Niinhän on kirjoitettuna "Oikeamielisen kirjassa". Niin aurinko pysyi paikallansa keskitaivaalla päiväkauden, kiirehtimättä laskemaan. Eikä ole ollut sen päivän vertaista, ei ennen eikä jälkeen, jona Herra näin kuuli ihmisen ääntä; sillä Herra soti Israelin puolesta.” (Joos. 10:12-14). Tämä auringonkin liikkeen pysäyttäminen tapahtui siis noin vuonna 1375 eKr, eli tuhansia vuosia vedenpaisumuksen jälkeen.

 

Nyt: joku voi todeta, että Luomisen maailma oli varmaankin kuten edellä kerrottiin, mutta vedenpaisumuksessa kaikki muuttui jotenkin. Muutenhan esim edellä mainittu kohta ei käy järkeen oikein mitenkään.

 

Katsotaanpa vielä, miten nuo ”Maan luomisosat” tarkalleen kuvattiin:

 

Alkuvedet

Muinainen israelilainen kosmologia alkaa sotkuisista vesistä, edustaen Luomista edeltävää kaaosta. Maailma luotiin tämän kaoottisen meren sisälle. Näitä alkuvesiä kuvataan:

  1 Moos 1:2,6-7,9,ym, kuvattuina 'syvyydeksi' ja 'vesiksi', niin että Maa luotiin yläpuolella olevien vesien ja alapuolella olevien vesien väliin, kun Jumala sanallaan puhui sen olevaiseksi

  Psalmi 74:13, kuvattuina 'mereksi' ja 'vesiksi' (ja metaforisesti 'meripedoiksi' ja 'leviathaniksi'), jotka Jumala 'jakoi', 'rikkoi', ja 'murskasi' Luomisen ensimmäisenä tekona

  Psalmi 104:3,6-9, kuvattuina 'vesiksi' ja 'syvyydeksi', mistä paljastui Maa kun Jumala sanallaan puhui sen olevaiseksi

  Job 26:8,12, kuvattuina 'vesiksi' ja 'mereksi' (ja metaforisesti 'Rahab merikäärmeeksi'), jonka Jumala 'sitoo', 'rauhoittaa', 'särki', ja 'lävisti'

  Job 38:8-11, kuvattuna 'mereksi ylpeine aaltoineen', jolle Jumala 'määräsi rajat' - joka ei 'voinut tulla edemmäs' yli Maan

  Sananlaskut 3:19-20, kuvattuna 'syvyydeksi', jonka Jumala 'rikkoi auki' kun Hän 'perusti Maan'

  Sananlaskut 8:27-29, kuvattuina 'syvyydeksi' ja 'mereksi', jonka yli Jumala 'veti kaaren' (alla lisää tästä kaaresta), ja jolle 'asetettiin raja' kun Jumala sanallaan puhui sen olevaiseksi

 

Taivaankansi

Alkuvesien sisälle Jumala loi vankan kuvun nimeltä 'taivaankansi'. Tätä kiteistä rakennetta on joskus verrattu safiiriin, selittäen taivaan sinistä väriä. Tämä taivaankansi löytyy:

  1 Moos 1:6-8, jossa sille on annettu nimi 'Taivas', jossa sen julkituotu tarkoitus on 'erottaa yliset vedet alla olevista'; tuo heprean sana on raqiya, joka johtuu verbistä jolla säännöllisesti kuvataan johonkin lyömistä tai hakkaamista; eli kuvataan jonkin iskemistä nykyiseen muotoonsa

  Job 37:18, jossa sitä kutsutaan 'taivaaksi', ja se on 'levitetty' (raqiya’n juuriverbi), ja sitä kuvataan 'kovaksi kuin sula peili'

  Sananlaskut 8:28, missä Jumala 'teki lujaksi yläpuolisen taivaan'


Lukuisat raamatunjakeet kuvaavat taivasta kuin kääröksi tai teltaksi, joka on 'pingotettu', tai saattaa 'romahtaa'. Aurinko, kuu ja tähdet asetettiin taivaankannen sisälle/päälle, ja niitä liikutettiin sen pinnan päällä (esim. 1 Moos 1:14-19; Joos 10:13; Daniel 12:3). Taivaankansi lepäsi vuorien/pylväiden päällä (esim. Job 26:11), ja Taivas (Jumalan piirin sisällä) käsitteellistettiin lepäävän juuri taivaankannen yläpuolella:

  2 Moos 24:1-2,9-11 esittelee meille Mooseksen ja Israelin vanhimmat Jumalan kutsumina Siinain vuoren huipulle, minkä jälkeen 'he näkivät Israelin Jumalan'; kertoja kuvaa taivaankannen olevan 'alusta, niinkuin safiirikivistä, kirkas kuin itse taivas'

  Hesekiel 1:22-28 ja 10:1 sisältävät profeetan näyn Jumalan kirkkaudesta taivaassa, jossa hän kuvaa taivaankaarta kuin 'hahmottuen niinkuin peljättävä kristalli', jonka yläpuolella 'oli ikäänkuin safiirikivi, näöltään valtaistuimen kaltainen'

  (Ilm. 4:6 viittaa Hesekieliin, kuvaten että taivaankansi 'oli ikäänkuin lasinen meri, kristallin näköinen')

 

 

Säät säädetään niiden aukkojen läpi jotka on tehty taivaankanteen:

  1 Moos 7:11, 8:2, 2 Kun. 7:2,19, Jesaja 24:18, ja Malakia 3:10 kuvaavat taivaan / taivaankannen sisältävän 'ikkunoita' joiden läpi 'yläpuolella olevat vedet' tulevat sateena, ja kaikkein merkittävimmin maailmanlopun tulvana

  Job 37:6,9-12,15-17 kuvaa säävaihteluita tapahtuvaksi Jumalan käskystä, ja Job 38:22,35,37 kuvaavat että lumi, tuuli ja sade löytyvät taivaallisista 'varastohuoneista' ja 'vesivedestä', mistä Job 38:28-30 osoittaa, että niiden alkuperä on 'syvyys' joka löytyy taivaan / taivaankannen yläpuolelta

 

 

Maa

Maa on sitten luotu alkuvesien sisään, taivaankannen suojaavan pinnan alle.

  1 Moos 1:9-10 esittää 'kuivan maan' luoduksi 'taivaan alla olevien vesien päälle'

  Psalmi 104:5, jossa Jumala asettaa 'Maan perustuksilleen' (so. 'pilareilleen', kuten Psalmissa 75:3) ja ottaa pois syvyyden peiton, niin että 'vuoret kohoavat' ja 'laaksot vajoavat'

  Job 26:7,10, missä Jumala 'ripustaa maan tyhjyyden päälle' ja on 'vetänyt piirin vetten pinnalle'

  Job 38:4, Jumala kysyy 'Missä olit silloin, kun minä maan perustin'

  Sananlaskut 3:19-20, 'Herra on viisaudella perustanut maan, taivaat taidolla vahvistanut. Hänen toimestansa syvyydet kuohuivat esiin, ja pilvet pisaroivat kastetta'

  Sananlaskut 8:27, 'Kun hän taivaat valmisti, olin minä siinä, kun hän veti piirin syvyyden pinnalle'

 

Kaksi ylläolevaa jaetta kuvaavat 'piiriä vedettynä syvyyden pinnalle’ (Job 26:10, Snl 8:27). Tämä erityinen heprean sana “piiri” ilmenee Raamatussa muualla vain kerran, Jes. 40:22, jossa se kuvaa 'maanpiiriä'. Kuitenkin läheisesti siihen liittyvää sanaa käytetään Jes 44:13:ssa, missä se usein käännetään 'kompassiksi'. Sana 'piiri' näissä kolmessa jakeessa ei kuvaa palloa, se kuvaa pyöreää, levymäistä muotoa.

 

 

Johtopäätös

Yhteenvetona yllämainituista todetaan, että Maa oli levymäinen massa, joka lepäsi 'allaolevan veden päällä', ja oli sisällytetty kiteisen kuvun pinnan alle, mikä taas osaltaan pidätteli 'ylläolevia vesiä'. Vaikka mitkään Raamatun teksteistä eivät kuvaa Luomistekoa tarkalleen samalla tavalla tai muodolla, ne ovat yleisessä yhteisymmärryksessä ja täydentävät toisiaan varsin hyvin. Se kuva joka tästä kaikesta syntyy, näyttää jotakuinkin tämän artikkelin pääkuvalta.

 

 

Ja jos vielä muita kohtia tutkitaan, taivas/taivaankaari jonka yläpuolella Jumala istuu, on kuin teltta Maan yllä (Jes. 40:22), Maalla on ääret (ei ole pallo, Job 28:24) ja neljä kulmaa, ja enkelit pidättelevät jopa tuulia (Ilm. 7:1):

-  ”Hän istuu korkealla maanpiirin päällä, kuin heinäsirkkoja ovat sen asukkaat; hän levittää taivaan niinkuin harson, pingoittaa sen niinkuin teltan asuttavaksi” (Jes. 40:22)

-  ”Sillä hän katsoo maan ääriin saakka, hän näkee kaiken, mitä taivaan alla on” (Job 28:24)

-  ”Sen jälkeen minä näin neljä enkeliä seisovan maan neljällä kulmalla ja pitävän kiinni maan neljää tuulta, ettei mikään tuuli pääsisi puhaltamaan maan päälle eikä meren päälle eikä yhteenkään puuhun.” (Ilmestyskirja 7:1)

 

Kun puhutaan maailmankaikkeuden muodosta, joku siis satuilee – eikä se satuilija ole Jumalan Sana, Raamattu. Tämän ”tunnusti” myös mainitun NASA:n perustaja Wernher Von Braun hautakivessään lukevalla psalmilla: ”Taivaat julistavat Jumalan kunniaa, taivaanvahvuus ilmoittaa Hänen kättensä tekoja.” (Psalmit 19:2)

 

Tiede, joka tunnustaa että maapallolla on ollut (oikeasti noin vuonna 5000 eKr) vedenpaisumus, väittää että tuolloin maapallo oli kasvihuonetilassa; ympärillä ollut kasvihuonemainen vesikerros tuli alas, koska maapallo ilmeisesti suistui raiteiltaan.

 

Raamattu kuitenkin kertoo: ”Ja sinä vuonna, jona Nooa oli kuudensadan vuoden vanha, sen toisena kuukautena, kuukauden seitsemäntenätoista päivänä, sinä päivänä puhkesivat kaikki suuren syvyyden lähteet, ja taivaan akkunat aukenivat. ” (1 Moos. 7:11)

 

Eli: tieteen tunnustama vedenpaisumus ei syntynyt Maan suistumisen seurauksena, vaan vedet tulivat Maan ylä- ja alapuolelta.

 

Psalmin kirjoittaja ylistää noin vuonna 979 eKr, Psalmi 148:4: ”Ylistäkää häntä, te taivasten taivaat, te vedet taivasten päällä”. Ei siis mitkään sadepilvet taivailla – vaan taivaiden päällä olevat vedet!

 

Tässä ja nyt, miljoonan euron kysymys kuuluukin: missä kohtaa vesien kätköihin luodusta liikkumattomasta Maasta tuli liikkuva pallo mittaamattomassa avaruudessa? Ilmeisesti vain ja ainoastaan NASA:n graafisen suunnittelijan työpöydällä olevassa piirustuksessa!

 

Ja mitä tästä sitten seuraa:

 

Ei maaPALLOA = ei maapallon pyörimistä = ei kiertorataa = ei aurinkokeskistä maailmaa = Maakeskisyys = ei Big Bang -teoriaa = ei Darwinismia tai evoluutiota = ei ”puuttuvaa rengasta” = kaikki ei olekaan satunnaista = ihmiset ovat ainutlaatuisia = olemme kaiken keskus = älykäs suunnittelija = Jumala-Luoja = ihmiskunnan herääminen valheista = uuden maailmanjärjestyksen armonisku

 

Ei ole siis ihan pieni asia, millaisen kouluputken läpi me kukin kuljemme – varsinkin, kun nyt USA:ssa kouluviranomaiset jäivät jo kiinni opettamasta pedofiliaa ”seksuaalisuuntautumisena”. Jos ja kun tällainen - ja vastaavat - saavat jatkua, eivätkä vanhemmat itse riittävästi osallistu lapsiensa koulimiseen, niin tänä päivänä Suomessakin koulutielle astuva on putken läpi käytyään sukupuoleton, vapaasti seksuaalisuuntautuva viherliberaali, jonka mottona on, ”tee niinkuin tykkäät” – minkä ajatusmallin lanseerasi saatananpalvojien pääopettaja Alister Crowley jo 1900- luvun alussa.

 

Ja kun sitten myöhemmin ihmetellään, etteivät nämä poloiset oikein osaa elääkään, on syyllisiä turha yrittää löytää ...

 

 

Mutta: vastaus itse otsikon kysymykseen - mikä se uusi oppi on, jota sinä ilmoitat – on kohdaltani seuraava: se on se oppi aurinkokunnista, galakseista, planeetoista ja linnunradoista – jota läpi oman koulutieni päähäni taottiin, ultimaattisena totuutena - ja itsestään selvyytenä.

 

Mutta se oppi ei ole millään tavoin yhteensopiva Raamatun Luomisen maailmankuvan kanssa – joka taas on se oppi, josta pidän kiinni. Aina ja kaikessa, ensisijaisesti minulle pätee se, mitä Raamattu sanoo. Ja kaikki mikä siitä poikkeaa, eikä ole yhteensopivaa, ei ole totta. Eli minun oppini onkin se vanha oppi.

 

”Jos se on totta, se ei ole uutta. Jos se on uutta, se ei ole totta”.

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu

MTV: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/opiskelija-katien-tyo-mahdollisti-historiallisen-kuvan-mustasta-aukosta-naisen-ilme-oli-paljon-puhuva-kun-kuva-piirtyi-ensimmaisen-kerran-naytolle/7360724#gs.a1bmvv

https://hermeneutics.stackexchange.com/questions/8142/does-the-bible-describe-the-earth-as-flat/8144#8144

WikiLeaks’in uusin Kuu- komedia: https://youtu.be/2sUUe2cLZNc