Mandela- efekti

 

Eräs juutuuppari Bostonista sai mielenkiinnon heräämään. Hän on tehnyt paljon hyviä koosteita, joista monet ovat olleet suorastaan ennustavia. Toisin sanoen, hän on päässyt asioista tietoiseksi ennenkuin ne ”virallisesti tapahtuivat”.

 

Hän kertoi alunperin hyljänneensä tämän nk ”Mandela efektin” ns selkeänä foliohattuiluna – jolla siis vain pyrittäisiin eksyttämään tai ainakin ohjaamaan väärille raiteille. Mutta kerta toisensa jälkeen – asia asialta – hän joutui toteamaan, että taitaapi olla totta koko homma.

 

Otetaanpa nyt ensin virallinen versio siitä, mitä tämä ME tarkoittaa: termi kuvaa tilannetta, missä joukko ihmisiä kaikki muistavat väärin jonkin yksityiskohdan, tapahtuman tai fyysisyyden. Ja viittaava nimensä tuli siitä, kun iso joukko ihmisiä muisti samalla tavoin, että Nelson Mandela kuoli jo ennen virallista kuolinpäiväänsä vuonna 2013, yleisesti jossain 80- luvulla. Tämä aihepiiri räjähti netissä, kun erikoisella tavoin suurin osa ihmisistä näytti muistavan Berenstain Bears’in kirjat “Berenstein”- variaationa tai vastaavana, jotka poikkesivat siitä todistetusti oikeasta.

 

Kyllähän ihmismielen osalta on olemassa kaikenlaista outoa. Mutta sekin näyttää nyt kuuluvan päivän agendaan, että Mandela efektin ”varjolla” voidaan korjata historiaa uusiksi – eli tapahtumia korjataan kirjoitettuun ja kuvattuun historiaan eri tavoin kuin miten ne oikeasti menivät. Kun itse googletin ko termeillä, kuukkeli pyrki heti ohjaamaan wikisivulle, joka kertoo ”vääristä muistoista” – vaikka halusin etsiä juuri tuota ”kaapattua” käyttöä.

 

Esimerkkejä outouksista: Ed McMahon ja iso shekkinsä tulivat tunnetuiksi Johnny Carson show’sta. Kaveri lienee tehnyt jotain 10 000 erilaista mainosta jne. Nyt se ei olekaan enää Ed joka ne teki. Forrest Gump sanoo elokuvan suklaakohtauksessa: "Life is like a box of chocolates". Mutta useat muut kivenkovaan väittävät, että alunperin se meni, "life was like a box of chocolates". Sitten, USA:sta löytyy jopa museo, jossa on tallella replika siitä JFK:n nelipaikkaisesta autosta, jossa hänet ammuttiin. Uusimmassa filmissä on kuusi ihmistä autossa.

 

Eräs kaveri sanoo vieläkin muistavansa, millainen oli hänen vanhempiensa reaktio, kun näkivät TV:stä miten Tiananmenin aukiolla tankki ajoi protestoijan yli. Toinen huutaa varmana, että eipäs vaan kiersi kaverin. Kolmannen mielestä protestoija kiipesi tankin päälle.

 

Ja elokuvahistorian järisyttävässä paljastuksessa, Darth Vader selvästi sanoo Luke Skywalker’ille: ”Luke, I am your father”. Nyt sanookin, että ”No, I am your father”.

 

Ja näitä riittää. Oikein vanha kansa muistaa kuinka tuhkarokkoakin pyrittiin nujertamaan oman immuniteetin keinoin – eikä kukaan muistanut kenenkään kuolleen. Nyt pitävät näin ajattelevia hulluina, koska siihenhän kuoltiin. Ja pelasiko Larry Bird Celtics’issä vai eikö häntä ollutkaan – ja kuoliko hän vai eikö?

 

Eli, huolellisesti suunnitellen ja uusiksi tehden voidaan tuleville sukupolville edelleen faktana väittää vaikkapa kuussa käydyn – kun taas aiempi sukupolvi näki kaikista niistä tuhansista (googlen mukaan yli 670 000 eri webbisaitin) videoista ja dokumenteista, kuinka lavastukset hajosivat ja uima-altaissakin oltiin. Laitoin lähteisiin yhden, jossa kohdassa 11:50 kuvataan kapselin lähtö. Öö... kuka kuvaa? ... Ja kun korjauksia suorittava avaruusmies lähtee heittelehtimään – niin pimeydestä tulee mustat kädet ja kyseinen pimitetty sukeltaja korjaa hallitsemattoman liikkeen – vedessä - ja ilmakupliakin nousee pintaan jne. Seuraavankin linkin aukiselitetyt ”sadut” on siis loudattu NASA:n omilta virallisilta sivuilta: https://www.youtube.com/watch?v=bg0HvfNiuYM

 

Artikkelissani, ”Missä on kuu?”, löytyy toinen NASA:n pelleshow- video. Huom.: en ota mitään kantaa tässä ns. flat earthiin – puolesta tai vastaan. Totean vain, että Raamatun luomiskertomus ja siihen liittyvät maailmojen kuvaukset eivät oikein osu yhteen NASA:n kehitelmien kanssa. Mietipä vaikka ao lähdevideolla näkyvää, lukemattomien tähtien liikettä korkeuksissa: etenevät nippuna kuin kasa lehtiä joessa. Ja nehän ovat siis käsittämättömän kaukana toisistaan. Vähän edelleen ihmetyttää, miten Apollomiehiltä jäi reissullaan havaitsematta, että mehän ollaan edelleen ja koko ajan maapallon atmosfäärissä – Van Allen beltistä nyt puhumattakaan. Muuten, heprean kielessä nasa merkitsee pettämistä.

 

Mutta jos haluat kokea jotain TODELLA upeaa, niin kuuntelepas kuinka TÄHDET LAULAVAT – aivan kuten Raamattu väittääkin niiden tekevän, Job 38:7: https://www.youtube.com/watch?v=lmBh-WZzjIg ; joskin Suomen kääntäjät yrittivät taas ymmärryttää diipadaapallaan, vaikka King James- Raamattu sanoo selvästi: ”When the morning stars sang together”.

 

Ja sitten vähän taas folio-osastolle: elokuvassa, 'The Forgotten', vaimo kertoo miehelleen, että heillä oli poika. Mies väitti ettei heillä mitään lasta ollut koskaan, ja vaimo terapiaan ... loppupelissä vaimo ei ollutkaan hullu. Heillä tosiaan oli lapsi ... alienin ketaleet vain olivat deletoineet kaikkien muistot ...

 

No, toinen menestyselokuva taas kertoo eri selityksen kummallisuuksille: Jim Carreyn ”Truman Show”, jossa koko muu maailma näytteli pääsankarin ”elämän piirin”. Huh – pysyykö tässä kohta enää perässä, mikä on todellisuutta ja mikä hollywoodia ...

 

Mutta ennenkuin menemme Ison Kirjan osuuteen, muistellaanpa hieman – kukas se sanoikaan: ”Se joka kontrolloi menneisyyttä, kontrolloi tulevaisuutta. Se joka kontrolloi nykyisyyttä, kontrolloi menneisyyttä.”

 

No, sehän oli George Orwell teoksessaan “1984” …

 

Löytyykö sitten tähän eliitin agendaa pönkittävään, ”korjailevaan” ME- touhuiluun Raamatun evästystä?

 

Löytyy suorastaan statementtina: kun Jumalan päävastustajan oma valekristus, antisellainen, nousee valtaansa, yksi tämän päätehtävistä on kuvattu näin: ”Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi.” (Daniel 7:25)

 

Sen lisäksi että pyrkii konkreettisesti hävittämään Jumalan omia, niin pyrkii myös muuttamaan kaiken sen, mille perustalle tämä kristillinen maailma on rakennettu.

 

Apostoli Paavali kertoi jo noin v. 60: ”Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.” (1 Joh. 2:18)

 

Jo silloin sielunvihollisen edelläjuoksijat, silloiset antikristukset, mellestivät sotkien ja sekottaen. Se viimeinen – ja pahin - on siis vielä tulematta. Ja nyt on itse kunkin parempi miettiä missä joukoissa seisoo, sillä filosofi Voltairen sanat ovat ”täällä tänään”: ”Ne, jotka voivat saada sinut uskomaan mielettömyyksiä, voivat saada sinut tekemään julmuuksia”.

 

”Miksi kansat kapinoivat, kansakunnat juonia punovat? Miksi kuninkaat nousevat kapinaan, hallitsijat liittoutuvat keskenään Herraa ja hänen voideltuaan vastaan?” (Psalmi 2:1-2)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu

False Memory: https://en.wikipedia.org/wiki/False_memory#Commonly_held_false_memories

Kuka kuvaa: https://www.youtube.com/watch?v=PT3ferYrmgU

ME: http://www.debunkingmandelaeffects.com/mandela-effect-introduction/

 

Julkaistu MV- Lehdessä 19.03.2019 13:20