Kuvernööri vääntää Raamatun kieroon


Joshua Arnold kirjoittaa upeasti: 


“Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom lainasi torstaina Jeesuksen sanoja Mark. 12:31:stä abortin tukena: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä." Mainostaulukampanja mainostaa Kalifornian aborttia seitsemässä elämää edistävässä osavaltiossa - Indianassa, Mississippissä, Ohiossa, Oklahomassa, Etelä-Carolinassa, Etelä-Dakotassa ja Texasissa.

Mainokset maksetaan Newsomin uudelleenvalintakampanjalla, ja Newsom twiittasi mainokset kyseisten osavaltioiden kuvernööreille henkilökohtaiselta tililtään, luultavasti siksi, että hän ymmärtää, että kampanja on vain poliittinen temppu, joka ei ansaitse Kalifornian ylikuormitettujen veronmaksajien rahoja tällaiseen.

Puhutaan jo siitä, että jos Joe Biden kieltäytyy asettumasta ehdolle uudelleenvaaleissa, Newsom heittää hattunsa kehään. Onko tämä sellainen mies, jonka haluamme johtavan USA:a?

Jos Newsom yritti saada aikaan reaktion, hän onnistui. Vaikka mainostaulukampanja itsessään on merkittävä poliittinen kannanotto, Jeesuksen sanojen käyttäminen abortin puolustamiseksi saa aikaan kumoamisen. Newsom ymmärtää, että suurin osa abortin ankarimmista arvostelijoista on kristittyjä. Joten hän päättää edistää aborttia saman Jumalan Pojan sanoin, joka "Morning Joe" Scarborough'in 9. syyskuuta sanojen mukaan "ei koskaan maininnut" aborttia.

Markuksen 12:31:n ymmärtämiseksi ja soveltamiseksi oikein, on edeltävä asiayhteys kriittinen:

Ja yksi kirjanoppineista tuli ylös ja kuuli heidän riitelevän keskenään, ja nähdessään, että hän vastasi heille hyvin, kysyi hän häneltä: "Mikä on ensimmäinen kaikista käskyistä?" Jeesus vastasi: "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa; ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi'. Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä." (Mark. 12:28-31, jossa Newsomin mainostaulussa mainittu osa kursiivilla)

Nämä jakeet osoittavat, että käsky rakastaa lähimmäistämme on itse asiassa toiseksi tärkein käsky Jumalan rakastamisen käskyn jälkeen. Rinnakkaisessa kohdassa (Matt. 22:36-40) Matteus kirjoittaa, että Jeesus lisää, että toinen käsky on "ensimmäisen veroinen”. Toisin sanoen nämä kaksi käskyä ovat erottamattomia, ja toinen käsky lähtee luonnollisesti ensimmäisestä.

Jeesus sanoo myös Matteuksen evankeliumissa, että "kaikki laki ja profeetat" ovat riippuvaisia ​​näistä kahdesta käskystä. Toisin sanoen, loput Vanhasta testamentista ovat Jumalan kommentteja siitä, mitä nämä käskyt tarkoittavat. Ehkä Newsom ja hänen henkilökuntansa eivät aikoneet soveltaa jaetta väärin, mutta se on helppo tehdä juuri näin asiayhteydestään irrotettuna.

Mitä tarkoittaa rakastaa Jumalaa ja lähimmäistämme? Kymmenen käskyä (2. Moos. 20, 5. Moos. 5) ovat hyvä paikka aloittaa. Ensimmäiset neljä käskyä kertovat, kuinka meidän tulee käyttäytyä Jumalaa kohtaan, kun taas kuusi viimeistä käskyä kertovat, kuinka meidän tulee käyttäytyä lähimmäistämme kohtaan. Useimmat Jumalan 2. - 5. Mooseksen kirjoissa antamista laeista perustuvat järkevästi näihin periaatteisiin. Suurin osa profeettojen moraalisista tuomioista liittyy siihen, että ihmiset rikkovat näitä käskyjä.

Aborttikysymyksen kannalta oleellisin käsky on kuudes käsky, "älä tapa". Tämä on varmasti olennainen osa lähimmäisen rakastamista. En esitä kysymystä; molemmat osapuolethan perustavat kantansa tämän käskyn periaatteisiin.

Aborttia kannattava osapuoli saattaa väittää, että toisen ihmisen tappaminen on väärin, koska ihmiset on tehty Jumalan kuvaksi (1. Moos. 9:6). Siksi heillä on luontainen arvo ja arvokkuus. Tämä arvokkuus sisältää tietyn henkilökohtaisen, ruumiillisen autonomian, jonka vuoksi on väärin, että henkilö (tai taho, kuten hallitus) tekee mitä tahansa toisen ruumiille (2. Moos. 22:26-27, 3. Moos. 24:19-20) tai kertoo heille mitä tehdä keholleen. He väittävät, että naisen oikeus ruumiilliseen itsemääräämisoikeuteen ulottuu raskauden kaltaisiin asioihin ja että muut eivät saa häiritä hänen päätöstään.

Elämää puolustava kanta on yhtä mieltä siitä, että tappaminen on väärin, koska ihmiset on luotu Jumalan kuvaksi ja heillä on luontainen arvo ja arvokkuus. He väittävät, että syntymättömällä lapsella on siksi ihmisarvo ja se on tehty Jumalan kuvaksi. Tällä perusteella syntymättömän lapsen tappaminen on väärin. He kiistävät, että naisen ruumiillista autonomiaa loukataan hänen luonnollisen tehtävänsä osalta: kantaa syntymätöntä ja synnyttämistä loppuun asti.

Raskaus ei ole persoonaton vaiva, joka on pakotettu naiselle vastoin hänen tahtoaan (paitsi raiskaus, mutta se on toinen ääripää); se on uusi, erillinen ihminen, jonka Jumala on luonut omaksi kuvakseen ja vanhempiensa kuvaksi.

Pitäisi olla selvää, miksi kristityt (ainakin ne, jotka uskovat Raamatun ensisijaisuuteen ja erehtymättömyyteen) ovat historiallisesti pitäneet jälkimmäistä tulkintaa suorempana ja uskottavampana Jumalan lain periaatteiden soveltamisena aborttikysymykseen.

Jos lisätodisteita tarvitaan, lähestytään kysymystä toisesta näkökulmasta. "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä" (Joh. 3:16). Millä tavalla Jumala on rakastanut maailmaa? Antamalla Poikansa sen puolesta. "Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäväinsä edestä" (Joh. 15:13).

Millä tavalla Jeesus osoitti rakkautensa morsiamelleen? Antamalla henkensä hänen puolestaan. Rakkaus antaa sen, mikä on hyvää; se ei vie. Se kieltää vain sen, mikä on pahaa. Jopa pahat ihmiset "osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja" (Luuk. 11:13), koska hekin rakastavat jälkeläisiään.

Mitä rakkautta on abortin hirveässä julmuudessa? Syntymättömältä lapselta riistetään elämä. Hän on myrkytetty tai revitty palasiksi. Jokainen auringonlasku, jokainen hymy, jokainen ateria, jokainen syntymäpäivä, jokainen ystävyys, jokainen hellä hetki, jokainen kiintymys, josta hän olisi nauttinut, on katkaistu ennenaikaisesti. Kaikki siksi, että hänen elämänsä on epämukavaa niille, jotka viettävät elämänsä miellyttäen itseään. Onko tämä sitä rakkautta, jonka äiti on velkaa lapselleen? Useimmat naiset ymmärtävät, ettei se ole. He kokevat syvää katumusta syntymättömän lapsensa elämän lopettamisesta. Mitä myötätuntoa he saavat yhteiskunnalta, joka väittää, etteivät he ole tehneet mitään väärää.

Monia naisia ​​painostetaan aborttiin. Missä on valkotakkisen miehen huolenpito – ja valankin kierto, joka ajaa häntä lopettamaan elämän sen sijaan, että hän yrittäisi säilyttää sen? Missä on hänen perheenisän tai lapsen isän rakkaus, joka pakotti hänet tekemään niin kauhean päätöksen? Missä on hellä kunnioitus hänen tunteitaan tai lastaan ​​kohtaan? Missä on halu uhrautua hänen puolestaan, kestää hänen kanssaan edessä olevat vaikeat vuodet?

Mitä rakkautta on abortin hirveässä julmuudessa? Tämä on omantunnon kysymys. Abortin apologeetit saattavat häiritä omaatuntoa matalilla latteuksilla, mutta he eivät voi lievittää syyllisyyttä. He eivät myöskään voi perustella syntymättömän lapsen elämän lopettamista ihmisarvon ja ruumiillisen autonomian perusteella. He eivät myöskään voi vääristellä Jeesuksen sanoja palvellakseen pahaa asiaansa. Mistä tahansa raskausresurssikeskuksesta, jota vasemmisto kutsuu "vääräksi klinikaksi", löydät enemmän rakkautta naisiin, joilla on suunnittelemattomia raskauksia, kuin löydät jokaisesta aborttitehtaasta Amerikassa.

Tästä profeetat eivät ole hiljaa: "Voi niitä, jotka sanovat pahan hyväksi ja hyvän pahaksi, jotka tekevät pimeyden valkeudeksi ja valkeuden pimeydeksi, jotka tekevät karvaan makeaksi ja makean karvaaksi! Voi niitä, jotka ovat viisaita omissa silmissään ja ymmärtäväisiä omasta mielestänsä!" (Jesaja 5:20-21). Voi niitä, jotka kutsuvat julmuutta rakkaudeksi ja rakastavat julmuutta.”


Totisesti.


“Ja Jeesus itki” (Joh. 11:35)


Olli-Pekka Tuikkala


Lähteet:

Raamattu