Kuka voittaa ”Masked Singerin”?

 

Koko Suomi odottaa kuumeisesti, kuka voittaa huomisen Suomen ”Masked Singer”- finaalin. Onko se Hiirulainen, Taikahattu, Tohtori vaiko Pakkanen?

 

Minä tiedän jo. Mutta ensin taustoitus: se mikä kieltämättä ihmetyttää, on Batman- elokuvassa pitkän pätkän saanut pahis-Banen ”maskimanifesti”: Sen lisäksi että kuulosti varsin ”kotoisalta” juuri nyt, niin puhui tuolloin vuonna 2012 ohjelmaformaatista, joka syntyisi vasta vuosia myöhemmin. Bane kuitenkin janosi päästä siihen osallistumaan – mieluummin kuin kyykyttämään näin ihmisiä.

 

Ja kun tuon laulusarjan USA- version loppukilpailussa nähtiin käytännössä vain epäjumalia ja okkulttisymboleja, oli kristityn helppo päätellä voittaja: Lohikäärme! ... koska siinä jos missä kaikki tuo maskein muistutettu pahuus kulminoituu. Raamatun Ilmestyskirjasta voi sitten seurata lohikäärmeen myöhempiä vaiheita.

 

Mutta takaisin Suomen kisaan: eräs maskiesiintyjistä muistuttaa lähes yksi yhteen menneisyyden hahmoa. Wikipedia kertoo että ruttolääkäri oli keskiajalla ja uuden ajan alkupuolella toiminut puoskari, joka hoiti ruttoon sairastuneita. 1600-luvulta lähtien ruttolääkärit käyttivät kasvoillaan linnun nokan muotoista naamaria sekä suojaavia kasvopeitettä ja pukua. Ruttolääkärin naamarin "nokassa" pidettiin yrttejä, joiden uskottiin estävän lääkäriä saamasta tartuntaa.

 

... ja kohta kun katsot – juuri nyt maskipakkojen aikana – Suomen ”Masked Singerin” finaalia, mieti onko tämä sattumaa... 

 

Eli Masked Singerin tulee tietenkin voittamaan TOHTORI !!!

 

P.S. Huumoriahan tämä kaikki oli. Vai oliko?

 

”Sentähden pankaa pois kaikki saastaisuus ja kaikkinainen pahuus ja ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa.” (Jaak. 1:21).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu