Koulu poistatti WiFi- tornin lasten sairastuttua syöpään

 

Artikkelissani, ”Koulun Wi-Fi- torni syövän aiheuttajana?”, kerroin kuinka USA:n San Joaquin’issa vanhemmat syyttivät peruskoulun Wi-Fi- tornia, kun jo neljäs oppilas sai syöpädiagnoosin.

 

Nyt tämä Kalifornialaisen peruskoulun kampukselle asennettu WiFi- torni poistettiin käytöstä, kun vanhemmat väittivät sen aiheuttaneen useita lasten syöpätapauksia äskettäin.

 

Sprint- yrityksen oli pakko sulkea tuo kuolettava kännykkätorni kun vanhemmat sanoivat sen altistavan heidän lapsensa vaaralliselle säteilylle.

 

Kolmella koulun opettajista sekä ainakin neljällä oppilaista havaittiin syöpä.

 

TruthTheory.com kertoo: Monica Ferrulli, yhden syövän saaneen lapsen äiti sanoo, että hänen poikansa lääkärit ovat indikoineet että tämä erityisen tyyppinen syöpä aiheutuu jostain jolle sairastunut altistui ympäristössään.

 

“Tohtori kertoi että syy on 100 prosenttisesti ympäristöllinen, lapsemme kasvaimen tapauksessa,” Ferrulli kertoi CBS Sacramento’lle.

 

“Se on luokiteltu mahdolliseksi karsinogeeniksi. Se vakuuttaa meille, että sieltä löytyy siis ihan todistusaineistoakin,” Ferrulli sanoi. “Emme ole naiiveja sen suhteen että voisi olla muitakin vaikuttajia – toisia ympäristötekijöitä… mutta pääasia on että meidän mielestämme tuo torni ei kuulu sinne… mikäli on minkäänlaisia indikaatioita että se ei ole turvallinen,” Ferrulli lisäsi.

 

Joe Prime, toinen vanhempi jonka lapsi myös nyt taistelee syöpää vastaan, sanoo että tornien on lähdettävä ennenkuin lisää ihmisiä altistuu.

 

“Minun pojallani ei ole mahdollisuutta elää ja kasvaa ystäviensä kanssa. Poikani menetti kaikki hiuksensa. En toivo kenellekään samaa että joutuisi katsomaan lastensa käyvän läpi sitä mitä meidän lapsemme kohtasivat,” Prime sanoi.

 

Aluksi koulualue oli vastahakoinen irtisanomaan sopimuksensa Spring- yhtiön kanssa, mutta Prime ja Ferrulli onnistuivat kasaamaan riittävästi lakipainostusta saamaan tornin pois.

 

Vanhemmat olivat myös tuohtuneet siitä että Sprint tarjosi koulualueelle lahjuksia 2000 dollaria kuukaudessa jotta torni sai olla alueella.

 

Ekspertit sanovat että huolimatta liittovaltion standardeista, niin pienille lapsille on vaarallista olla näiden laitteiden välittömässä läheisyydessä näin säännöllisesti.

 

Sprint’in verkkoprojektipäällikkö Dharma Nordell kertoi CBS News’ille, että kolme testiä on osoittanut kyseisen tornin toimineen 100 kertaa alle liittovaltion raja-arvojen. Nordell sanoi että torni poistettiin asukkaiden huolten vuoksi, mutta kysyttäessä uskoiko hän tornin aiheuttaneen ihmisille syöpää, hän vastasi: “Ei missään tapauksessa. Se ei ole turvallisuushuoli yhteisölle, mutta me kuuntelemme yhteisön huolia, joten toimimme nopeasti tornin uudelleensijoittamisessa.”

 

”Paha jo sekin, jos syytöntä sakotetaan; kovin kohtuutonta, jos jaloja lyödään.” (Sananl. 17:26)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu 

https://newspunch.com/school-forced-to-remove-cellphone-tower-after-children-develop-cancer/