Korona siellä, korona täällä (?!)

 

Eihän tässä kohta pysy perässä erkkikään – saati sitten insinööri ... eikä enää edes sarjakuvatkaan jätä virusrauhaan; tuo pääkuvakin vuodelta 2017 ...

 

Sairaanhoitajaliiton puheenjohtajan mukaan he ovat saaneet lyhyessä ajassa valtavasti palautetta sairaanhoitajilta. Palautteissa on noussut esille huoli ja pelko. Sieltä nousee esille pelko omasta sekä potilaiden terveydestä. Osa henkilökunnasta kuuluu itse riskiryhmään. Työntekijäkyselyssä nousi esille sairaanhoitajien tarve selkeämmälle informaatiolle ja viestinnälle, sillä tällä hetkellä on hyvin monenlaista eri ohjeistusta - muun muassa se, miten ulkomaan matkalta palaavan tulisi toimia. Suomen hallitus on suositellut 14 päivän karanteenia, mutta kaikilla työpaikoilla ohjeistusta ei noudateta. Hoitohenkilökunnan keskuudessa huolta on herättänyt myös se, että koronatestejä ei ole suoritettu kaikkien kohdalla, vaikka työntekijä olisi itse toivonut pääsevänsä testattavaksi.

 

Eikä siinä vielä kaikki: Italiassa väitettyyn virukseen kuolleista 99% oli lisäksi jonkin muun vakavan taudin kourissa. Tänään kuulin itse ensimmäisen nimen joka oli taudin sairastanut: tauti meni nopeasti ohi – eivätkä oireet olleet ne joita on kuvattu Covid-19:lle. Onko Ruotsin valtiollinen ex-epidemiologi siis kuitenkin oikeassa  , kun väittää että on vain tavallista tanakampi flunssa tämä.

 

Ja kun Brittien hallituksen viralliset sivutkin kertovat että 19. maaliskuuta 2020 lähtien Covid-19 ei enää edes ole vakavaseurauksinen tartuntatauti eli HCID. Koeta tässä nyt sitten ymmärtää Uudenmaan karanteeni, tästä eteenpäin hamaan...

 

No, jenkeissä vissiin ollaan sitten eri mieltä, kun useissa osavaltioissa liikkuu nyt sotilaita sinne sekä tänne – eivätkä ne mitään virustorjuntajoukkoja ole, kuten näet.

 

Ennakoivat ehkäpä pientä kuohuntaa kansan keskuudessa: mm. räppäri M.I.A.:han lähetti keskiviikkona Twitterissä viestin, että kieltäytyy ottamasta hallituksen määräämää rokotetta tai mikrosirua: ”Jos minun pitää valita rokotteen tai sirun välillä, valitsen kuoleman”.

 

Tuonhan voi ymmärtää ainakin kahdella tavalla. Mutta tulossa siis on, se paljon puhuttu sirukin.

 

Ja mitä sanoo Edward Snowden: hän uskoo, että koronavirus luo valvontayhteiskuntia, jotka elävät paljon pidempään kuin virus itse. Sellaisia kuin Kiinan valvontakameroin ja sosiaaliluokitteluin varustetut smart cityt, joista täydellä 5G- teholla startannut Wuhan nyt siis jo täysin toipuu tästä – samaan aikaan startanneesta – virushässäkästä: virta päälle – virta pois ...

 

No, USA:lla on kuitenkin nyt presidentti, joka varmistaa ja turvaa aivan kaikkein tärkeimmän – tällä hätätilan hetkellä: juuri hyväksytty 5G -laki huolehtii, ettei mikään 5G:tä estä – paitsi tietysti se toinen laki, joka estää 5G:n Trumpin golf- plantaaseilla ym luonto- tms herkillä alueilla. Onnea, Amerikka!

 

Niinhän se totesi uskova perhetuttummekin: tästä ei taideta enää koskaan palata takaisin entiseen. Aivan – kuten odottavan äidin tapauksessakin: peruuttamaton prosessi käynnistyy yhä pahenevilla synnytyskivuilla... kunnes se edellinen tila on lopullisesti ohi.

 

”Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu. Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin. Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua.” (Matt. 24:6-8).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu