Kellot soivat Seattlelle

 

Joillakin on nyt pakkomielle seuraavista: Seattle 3.11.2019.

 

Kuten eilen julkaistusta pääkuvasta näkyy, molemmat amerikkalaisen jalkapallon joukkueet ovat polvillaan murheissaan pelikentällä – ja toinen niistä on Seattle Seahawks. Ja kaikista mahdollisista pelipaidan numeroista juuri 3, 11 ja 19 ovat esillä – ja se ylimääräinen, 29 => 2+9 = 11 ...

 

Todellakin, tällaista alitajuntaa puhuttavaa ”Seattle 11/3”- kamaa on nyt aivan valtavasti netissä, erityisesti YouTubessa.

 

Ja tottakai Hollywoodkin työntyy osille: viime vuonna ilmestynyt Netflix- elokuva, ”How It Ends” – kuinka kaikki päättyy - kertoo juurikin vastaavanlaisen tarinan, joita nuo sadat ellei tuhannet ”vihjeet” enteilevät. Wikipedia avaa koko tarinan

 

Lyhyesti se menee näin: sankari lähtee etsimään puolisoaan tämän isän kanssa. Viimeinen tieto naisesta oli puhelu, jonka aikana tämän kotikaupunkiin Seattleen hyökkäsi jokin. Isukki kuolee tuolla ankaralla matkalla; perille päästyään sankari löytää Seattlen lähes täysin tuhottuna ...

 

Ja matkalla nähty USA tietysti täysin sekaisin: ei sähköjä, nettiä, puhelinyhteyksiä – anarkia vallitsee ja viranomaisetkin hiljaa. Sitten länsirannikkoa runtelee vielä maanjäristyskin, ja sankarit pakenevat pohjoiseen ...

 

Varmaan aivan sattumaa: tuon elokuvan pituus on 113 minuuttia ...

 

Ja pelimaailmakin tietysti myös osilla: Playstation 4:llä pyörivä InFamous- peli sai jatkosarjan, Second Son. Se kertoo ihmevoimia omaavasta kaverista joka lentelee ympäri post-apokalyptisen kaupungin. Parhaiten pisteitä pelaat, kun teet maksimimäärän pahuutta ja tuhoa.

 

Niin se jälkiapokalyptinen kaupunki. Seattle. ”Toinen poika”... antikristus.

 

Mutta hypätäänpä nyt aiempaan kirjoitukseeni, ”I Pet Goat IIja muut oraakkelit”. Kerroin siinä, kuinka YK:n rauhan ja hyväntahdon lähettiläs Angelina Jolie – joka löytyy mm. kuuluisasta Economist 2019 -kannesta alhaalla, nimettynä Mona (Lisa) Angelinaksi – on ilmeisesti I Pet Goat II- animaatiossa nähtävä, rauhanlippua heiluttava tyttö, joka pysäyttää sotajoukkojen (maassa jin ja jang erkanemassa) tankit. Tytöllä on selässään tatuoitu bengalintiikeri. Niin Angelinallakin.

 

Tyttö näyttää onnistuvan rauhanomaisessa tempauksessaan – kunnes hänen olkapäähänsä koputetaan (kohta 18:25). Kukapa se siellä? No, silinteripäinen, juhlatuulella oleva luuranko. Kun tyttö tämän toteaa, hän painaa päänsä ikäänkuin luovuttaen.

 

Missä olen juuri tuollaisia party animaleja nähnyt?

 

No tottakai, James Bondin Spectressä, jossa vietetään ”Dia de Muertes’ia”. Bingo!

 

Mutta miten nämä kaikki kytkeytyisivät yhteen? No, isoa sotaa on yritetty estää puhumalla – kuten Angelina Joliekin YK:n rauhanpestissään. Mutta ”kuolleiden päivän” juhlassa alkaakin rytinä! Kellot soivat Seattlessa joka tuhotaan kokonaan, syyksi väitetään vaikkapa venäläisisku, ja sillä ”hyvällä syyllä” kolmas maailmansota käyntiin.

 

Onkohan nyt vähän liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä?

 

Toivottavasti on – sillä silinteripäiset luurangot ovat näet pian juhlatuulella Day of the Dead’issaan. Juurikin USA:n Seattle Centerissä juhlien viimeinen päivä on 3. marraskuuta, 2019.

 

”Jumala on meidän turvamme ja väkevyytemme, apumme hädässä aivan vahva. Sentähden emme pelkää, vaikka maa järkkyisi ja vuoret meren pohjaan vajoaisivat” (Ps. 46:2-3).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu