Kaikki on mukautusta

 

Nyt kun ihmisten kloonaus ilmeisesti on paljon pitemmällä kuin mitä julkisesti myönnetään, lienee hyvä perehtyä muuhunkin nykyeksytykseen – sillä ollaan ilmeisesti jo ajassa josta CIA- johtaja ennusti: tiedämme onnistuneemme ohjelmassamme, kuin kaikki mitä tavan (amerikkalaiset) ihmiset uskovat, on valhetta.

 

Ensiksi tunnustan, että yhdessä vaiheessa elokuvat saivat miehestä vähän liikaa otetta. Olin elänyt vuosia täysin ilman TV:tä, joskin netti sitten hoiti tarvittavan informoinnin jne.

 

Aloitin katsomalla Raamattu- aiheiset sarja-DVD’t läpi. Siitä laajensin myös ns. sekulaaripuolen raamatullisiin kertomuksiin, kuten vaikkapa Crowen Noah ja Gibsonin Kristus- kärsimys. Sitten tuli myös historiallinen ”toiminta” kuten heroistiset sotaelokuvat.

 

Niistä aloin havaita tiettyä säännönmukaisuutta: vähensin huomattavasti sortimenttia – ja aloin katsoa näkemääni ”vain uusin silmin”. Ja sen sijaan että olisin katsonut vain kokonaisia elokuvia tai sarjoja, tsekkasin YouTubesta niiden ns. tulkinta- läpikäyntejä.

 

Muutamassa artikkelissani olen jo ”aihetta” sivunnutkin – nyt se summary: suuri(n) osa meille tarjottavista viihdeseteistä on pelkkää johdattelua ja mukautusta, perimmäiseltä tarkoitukseltaan.

 

Otetaanpas esimerkki: TV:ssä nyt pyörivä megamenestyssarja ”Killing Eve” on varsinanen mukautusmasiina. Tarinan ”sankari”, kuvankaunis palkkamurhaajatar listii ihmisiä mitä groteiskeimmin tavoin ja näytösluontoisesti jättäen ”käyntikorttejaan” rakastajattarensa löydettäväksi. Tuo toinen ”sankaritar”, Eve, on sitten tiedustelupalvelun agentti. Eve hiffaa tämän erikoisen salamurhaajan, ja siinä juoksussa kiinnostus omaan mieheenkin unohtuu ja seksuaalinen veto muuttuu molemminpuoliseksi. Tottakai, kummankin halu on päästä tilanteen ”herraksi” – vaikka molemmat ovat omalla sarallaan sekaisin.

 

Kun tämä koulutettu, MK-Ultra -murhaaja-arkkityyppi Villanelle sitten etsii itseään, hän löytää kadonneen (uus)perheensä Venäjältä. Perhe esitetään tavanomaisiksi venäläisiksi maalaistolloiksi, jotka elävät sinänsä siivosyntistä elämää, mutta omine twisteineen. Aivan kuten jokainen meistä tavan tallaajista.

 

Ja nyt tulee se ”pihvi”: Villanelle katsoo heidän kanssaan yhdessä vanhaa Kuulento- tallennetta TV:stä. Venäläiset kertovat, että kaikki se mikä näkyy on jenkkien trikkiä ja kuvattu Nevadan autiomaassa. Että on maailmanlaajuinen salaliitto ihmiskunnan orjuuttamiseksi. Mainitaanpa vielä yksi teoreetikkokin nimeltä, joka uskoo että pahimmat eliitin pedot ovat liskoihmisiä.

 

No niin. Eli se mitä meille halutaan tarjota uudeksi normaaliksi, on trendikäs nuori nainen, joka makaa kenen kanssa haluaa ja monen kanssa yhtä aikaa. Hänen ”vartija-agenttinsa” kun ei tykkää uudesta poikaystävästä – josta pitää päästä eroon – niin kun tämä sattumalta myrkyttyy samalla aineella kuin edellinen murhattava, niin V vain toteaa lakonisesti: homma hoidettu.

 

Eli: jotta sarjaan saatiin ”eloa”, monet sen kohtauksista imitoivat tosielämän aiempia karmeita murhia tekotapoineen. Ja jotta sekopäästä saatiin tarpeeksi seko, imitoitiin kuuluisaa hajuvesimainosta, jonka tähti on kuin jonkin alienin riivaama. Taustana toimiva kirjasarja on ottanut V:n mallin Idoia Lopez Riaño’sta, “Tigresa’sta”, joka oli terroristiryhmä ETA:n raaka tappaja.

 

Ja jos siis olet tavan tallaaja, joka itse mainittua nettiä seuratessasi olet päätynyt väistämättömiin johtopäätöksiin, että ”se avaruus” onkin ainoastaan Hollywoodissa, Maa ei ole pallo minkä Raamattukin kertoo, todellakin on joukko ökyrikkaita ottamassa koko maailman haltuun ... et olekaan eliitin haluama, trendikäs sekopää. Mitä tulee niihin liskoihin, niin en ole sille sektorille ollenkaan vaivautunut. Koska tiedän, että mitään alieneja ei ole olemassakaan, vaan ne ”langenneet” ovat edelleen täällä keskuudessamme jossain, tässä ”suljetussa systeemissä”, ja Raamattuunkin luetun Eenokin kirjan mukaan pystyvät halutessaan muuttamaan muotoaan: luku 17 juurikin kertoo: ”ja kun he toivoivat, he ilmestyivät ihmisinä”

 

... niin mitäpä ”ne” yhdessä sitten tavoittelevat? No, jotakuinkin pääkuvan mukaista orjakansaa: tekniikalla itsensä "kaikkivaltiaaksi, kaikkitietäväksi ja kaikkialla olevaksi" tehneen Saatanan omat lampaat. Ja se orjuus jatkuu ikuisuudella Helvetin lieskoissa.

 

”Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä.” (Joh. 6:47).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu