Ihana (?) kirja, "COVID-19: Suuri nollaus"

 

"COVID-19: Suuri nollaus" on opas kaikille, jotka haluavat ymmärtää, kuinka COVID-19 hajotti sosiaalisen ja taloudellisen järjestelmämme ja mitä muutoksia tarvitaan osallistavamman, joustavamman ja kestävämmän maailman luomiseksi eteenpäin.

 

Maailman talousfoorumin perustaja ja toimitusjohtaja Klaus Schwab ja kuukausibarometrin perustaja Thierry Malleret tutkivat, mitkä olivat tämän kriisin perimmäiset syyt ja miksi ne johtavat suureen nollaukseen. Se on huolestuttava, mutta toiveikas analyysi. COVID-19 on luonut suuren häiriötekijän globaaleille sosiaalisille, taloudellisille ja poliittisille järjestelmillemme.

 

Mutta ihmisten voima on ennakoivuus ja kekseliäisyys ainakin jossakin määrin ottaa kohtalonsa käsiinsä ja suunnitella parempaa tulevaisuutta. Tämä on tämän kirjan tarkoitus: ravistaa ja näyttää puutteita, jotka olivat ilmeisiä globaalissa järjestelmässämme jo ennen COVIDin puhkeamista.

 

Lukijoiden palaute:

-         "Erudiitti, ajatuksia herättävä ja uskottava" - Hans van Leeuwen, Australian talouskatsaus (Australia)

-         "Kirjassa tarkastellaan sitä, miltä koronaviruksen jälkeinen maailma voisi näyttää tuskin neljä kuukautta sen jälkeen, kun taudinpurkaus julistettiin ensimmäisen kerran pandemiaksi" - Sam Meredith, CNBC (USA)

-         "Sanoma, että pandemia ei ole vain valtava kriisi mittasuhteiltaan, mutta se tarjoaa myös ihmiskunnalle mahdollisuuden pohtia, miten se voi tehdä asiat eri tavalla, ja se on tärkeää ja ansaitsee pohdintaa "- Ricardo Avila, Portafolio (Kolumbia)

-         "Kehotus poliittisiin muutoksiin pandemian jälkeisessä maailmassa"- - Ivonne Martinez, La Razon (Meksiko)

-         "Historia on osoittanut, kirjassa todetaan, että pandemiat ovat radikaalin ja kestävän muutoksen voima" - Mustafa Alrawi, The National (UAE)

 

Melkein nyt itken ilosta että covid (?) tuli ... mitenkähän Lapissa asia nähdään ...

 

”Autuas se, jonka apuna on Jaakobin Jumala, se, joka panee toivonsa Herraan, Jumalaansa, Häneen, joka on tehnyt taivaan ja maan, meren ja kaiken, mitä niissä on, joka pysyy uskollisena iankaikkisesti, joka hankkii oikeuden sorretuille, joka antaa leivän nälkäisille...” (Psalmi 146:5-7).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu