Hollywood vaatii sielusi

 

Yash Qaraah on musiikkistara, joka tuli ulos koko viihdeteollisuuden karmeuden osalta: olet sitten näyttelijä, uutiskommentaattori tai rappari tms – jotta pääset kirkkaimpiin parrasvaloihin – niin sinun on kirjaimellisesti myytävä sielusi. Ja tuo sopimus allekirjoitetaan omalla verelläsi.

 

Siitä eteenpäin olet hyvin menestyvä, kontrolloitu orja, jonka on myös läpikäytävä seksirituaalit – samansukupuolisten kanssa. Sillä jollet joka hetki marssi mestarisi pillin mukaan – olet sitten vaikka mitä jo saavuttanut ja missä paistatellut – niin seuraa syöksykierre ulos parrasvaloista.

 

Toinen suoraselkäinen ulostulija on Mel Gibson. Hän törmäsi Hollywoodissa tilanteisiin, joissa hänen oli tehtävä nk. sielun valinta: kenelle lopulta kuulut. Mestarien mielestä valinta oli väärä, ja Gibsonista tehtiin reuhaaja, vaimonhakkaaja ja niin edelleen.

 

No mitäpä Mel sitten meni kertomaan? Gibsonin mukaan - joka on viettänyt 30 vuotta Hollywood- järjestelmässä ja sen ulkopuolella - viihdeteollisuuden eliitit "viihtyvät kivussa, traumassa, stressissä, väärinkäytöksissä ja kärsimyksissä".

 

”Hollywood on kastettu viattomien lasten verestä. Pitkään kaikki viittaukset pedofiliaan ja kannibalismiin olivat symbolisia tai vihjaavia. Mutta minulle esiteltiin henkilökohtaisesti ne käytännöt 2000-luvun alussa. Voin puhua tästä nyt, koska nämä ihmiset, johtajat, ovat jo kuolleet."

 

Räppäri Synista (synista = sinister eli synkkä, uhkaava) joutui myös valinnan eteen: hän kertoo kuinka bileissä häntä lähestyi tuttu joka suostutteli sielun myytiin. Synista koki tapahtuman kaikinpuolin niin demoniseksi, että hänen rap- riiminsä – ja nimikin – muuttuivat pysyvästi: nykyään hän on Mynista (minister = hengellinen sielun palvelija). 

 

Ja, yllättäen, näiden sielunsa pimeydelle myyneiden sanomat alkavatkin olla erittäin anti-raamatullisia: Lil Uzivert – joka nopeasti äännettynä muistuttaa Luciferia, julistaa yleisömassoille että olette rapture- ajassa (Raamatun kertoma uskovien yhtäkkinen taivaaseenotto) ja koska nämä olisivat vielä siinä hänen kanssaan, he missasivat taivaaseenoton, ja hän vetää heidät mukanaan Helvettiin. Videolla useat rap- miljonäärit kertovat sielunsa menetyksestä – ja XXXtentacion jopa tulevasta ihmisuhrauksesta, jossa uhri olisi hän.

 

Suomessakin aletaan jo vähitellen herätä siihen todellisuuteen, mitä tuo ”Amerikkalainen unelma” on. Misty Uphamin unelmien täyttymys olisi hetken päästä: tämä Django Unchained’inkin tähti oli saamassa Golden Globensa. Meni ehostautumaan ja sillä reissulla kaapattiin miestenvessaan, käytettiin hyväksi paikallaolijoiden hurratessa. Unelmien päivä muuttui yht’äkkiä painajaiseksi.

 

Vanhempien vaatimuksesta Misty teki asiasta julkisen. Alkoi painostus, uhkailu – jopa pahoinpitelyt. Koska Misty ei luopunut kanteestaan, hän kohtasi loppunsa – hämärissä olosuhteissa - juoksulenkillään.

 

”Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta menettää sielunsa? Millä ihminen voi ostaa sielunsa takaisin?” (Matt. 16:26, KR92)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu