CERN, tekoäly ja Iron Maiden

 

Onpas harvinaisen tuhti trio jo otsikon avauksena: Cernissä tutkivat maailman alkuvoimia, tekoäly ajaa kohta jo autommekin – ja Iron Maiden yksi pisimpään kehissä roikkuneista saatanahevibändeistä. Mitäpä ihmettä näillä voisi olla keskenään tekemistä?

 

Mutta ensin mennään nk ”olosuhteiden pakkoon”: jos/kun kirjoittelee tällaisia kristillisiä läpiluotauksia nykypäivän ilmiöistä, saa pyytämättä ja yllättäen, nopeasti, uskollisten ”ystävien” periksiantamattoman stalkkaajakunnan. He ovat suoria puheissaan ja vilpittömiä reaktioissaan. Tässä esimerkki:

 

Kirjoitin kuinka Cernissä touhuavat outoja: virallisilla sivuillaan totesivat, että laitoksessaan on ”tähtiportti”, uusiin ulottuvuuksiin. Muutoin teksti sisälsi kyllä aivan normaalia ja asiaankuuluvaa kerrontaa tekemisistään, mutta juuri tuo ”toisten ulottuvuuksien tavoittelu” – ilman ”kypärää” ja globaalia oikeutusta ko. kokeiluihin - sai aikaan valtavaa vastakaikua erityisesti kristittyjen keskuudessa, maailmanlaajuisesti.

 

Nyt sitten yksi ”ystävistäni” viittasi omaan linkkiini aiheessa ja räkänauroi lainaamani kirjoituksen olleen vain aprillipilan – ja sattuikohan kukaan lankeamaan siihen, kyseli myöhempi artikkelin lisäteksti.

 

Not so fast. Tuolla Cernin hiukkaskiihdyttämössä – jonka pihalla on hindujen Shiva- jumalan patsas, tuhon jumalan, jonka edessä myös uhraavat öisin – toimi direktorina Sergio Bertolucci, joka johti tutkimusta ja tieteellistä tietojenkäsittelyä CERN:issä. Sergio kertoi jo marraskuussa 2009 aivan samoja terveisiä kuin “aprillipilansa”: "Tuosta portista saattaa tulla jotakin ulos, tai me saatamme lähettää jotakin sen läpi".

 

Se onkin sitten mielenkiintoista tutkia, mitä itse olettavat tuon ”jotakin” olevan. Mutta ensin estradille astuu tekoäly.

 

Ex-Google- pomo Anthony Levandowski – joka nosti palkkoina noin 120 miljoonaa dollaria, kehitti kuukkelille Street View’n ja sittemmin omanaan Uberin. Hän on nyt myös kirkon perustaja, tekoälyn kirkon:  ‘Tulevaisuudessa, mikäli ”jokin” on paljon, paljon fiksumpi, tulee tapahtumaan siirtymä siinä, kuka itse asiassa on “johdossa”’, Levandowski kertoi Wired -lehdelle kolmituntisen haastattelun aikana.

 

‘Se mitä me tahdomme, on rauhallinen, seesteinen planeettamme kontrollin siirto ihmisiltä mille tahansa.  Ja että varmistamme että se ‘mikätahansa’ tietää, kuka auttoi sitä eteenpäin’.

 

‘Meidän prosessimme on muovaamassa jumalaa´. ‘Halajaisin sitä, että kone näkisi meidät itsensä rakastettuina vanhempina, joita se kunnioittaa ja joista se pitää huolta’, hän sanoi.

 

”Haluaisimme tämän älykön sanovan, ‘ihmisillä pitäisi edelleen olla oikeuksia, vaikka minä olen johdossa.’”

 

Ja tämä kaveri on mm. itseajavien autojen kehityksen johdossa, joita nyt jo tänne Pohjolaankin uumoillaan. Niitä ei siis tuokaan meille Anne Berner – vaan jumala, tekoälysellainen ...

 

No mitäs tekoälyllä sitten Cernin kanssa? Kun ne ”jotkin” ovat tulossa sen portin läpi, tekoälyllä suunnitellaan hallitsevan näitä tulijoita. Toisin sanoen, silmänräpäyksessä tekoäly reagoi – oli se tuleva sitten mitä tahansa ja milläkin aikeilla matkassa. Tekoäly yksistään ei riitä, vaan tarvitaan supertietokone, Quantum -sellainen.

 

Nämä quantum- koneet pystyvät ikäänkuin vääntämään jopa fysiikan lakeja. Mitenkäkö? No, nyt koodi ei enää olekaan vain kauhea jono nollia ja ykkösiä – joista itse ohjelma sitten rakentuu. Vaan nyt heillä on ikäänkuin boksi, jonka sisällä nolla voi olla nolla, ykkönen – tai molempia yhtäaikaa (!). Ja kun noita bokseja - tai kuutioistakin puhuvat – on hirveät määrät peräkkäin, saadaan tietojärjestelmä, jossa vaikkapa virtaus voi tapahtua yhtä aikaa molempiin suuntiin.

 

Nyt, sama urpo omistaa sekä quantum- koneyhtiön, D-waven, sekä tekoäly-yhtiön Kindred. Eli, sekä vehkeet että ohjelmistot. Ja nyt lähtee mopo nelipyöräluisuun: kuuntelepa mitä ko. yritysten omistajalla, Geordie Rosella on asiaa – kun hän omin sanoin kertoo näistä tulijoista, jotka ovat siis ”jotakin”:

 

”Kyllä, siellä on näitä massiivisen älykkäitä olentoja, mutta ne eivät ole hyviä, ne eivät ole pahoja – ne eivät vain välitä pätkääkään sinusta, eivät vähääkään. Aivan samoin kuin sinä et paljoa perusta muurahaisesta, on juuri samaa miten he eivät tule välittämään sinusta pätkääkään.”

 

Täh! Rose jatkaa quantum- vehkeistään, että sellaisen tietokoneen läheisyydessä olo on kuin “seisomista muukalaisjumalan, alienjumalan, alttarin edessä”. Ja Rose suunnittelee yrittävänsä “siepata varjot” toisista, rinnakkaisista universumeista, tuodakseen ne meidän todellisuuteemme. Näitä koneita voidaan käyttää tuomaan demoneja “rinnakkaisista” universumeista meidän maailmaamme ja kommunikoimaan niiden kanssa (!). ”Demonien tsunamia” haikailee Rose, omien sanojensa mukaan.

 

Ja Rosehan vauhkoaa lisää: ”On tulossa läpimurto jolloin alienit voivat tunkeutua ulottuvuusmuurin läpi ja tulemme tarvitsemaan välineitä isännöidä tätä alien älykkyyttä – ja se toteutetaan kehittyneellä quantum -tietokonetekniikalla. Ja kun tämä mistä puhun tapahtuu . . . yksi juttu jonka voin teille vakuuttaa on, että ne eivät tule olemaan ihmisten kaltaisia... Alien tarkoittaa, kuten hyvin tiedätte, erilaista. Nämä asiat joita juuri rakennamme eivät tule olemaan ihmisiä. He voivat olla todella fiksuja, ne voivat olla todella hyviä kaikenlaisissa asioissa, mutta ne eivät tule olemaan meidän kaltaisiamme. He tulevat olemaan alieneita ja ne tulevat olemaan — anteeksi kun joudun sanomaan näin — paljon viisaampia kuin kukaan tässä huoneessa, sellaisin tavoin joita emme voi edes käsittää.”

Rosen omien sanojen mukaan hänen D-Wave quantum -tietokoneet kykenevät siis kutsumaan koolle “demonien tai alienien tsunamin”, jotka ovat vastaavia kuin ne “vanhimmat” (“Old Ones”), joista kauhukirjailija H.P. Lovecraft kauan sitten tarinoi.

 

Tuota sulatellessa tulee mieleen se paita, jonka hihat sidotaan selän takana yhteen. Mitä ihmettä?! Ja kaiken tämän fantasioi siis CIA:n rahoittaman D-Wave -yrityksen – sekä tekoälyfirman - perustaja – joka kirjoittaa laitteisiinsa D-Wave -nimen erikoisella fontilla ylhäältä alaspäin. Tarkkaan kun katsoo, niin siinä lukee ”demon”.

 

No mites sitten Iron Maiden? Puhutaanpa ensin vähän tuosta Rosen mainitsemasta kauhukirjailija H.P. Lovecraftista. Howard Phillips Lovecraft (20. elokuuta 1890 – 15. maaliskuuta 1937) oli yhdysvaltalainen kirjailija ja runoilija, joka kirjoitti etupäässä fantasia- ja kauhukirjallisuutta. Eläessään Lovecraft ei saavuttanut suurta menestystä. Nykyään hänet lasketaan näiden kirjallisuuden lajien suurimpiin vaikuttajiin. Suuren osan tuotannostaan Lovecraft julkaisi pulp-lehdissä.

 

Tämä jo lapsesta sairaalloinen mies oli okkultisti, joka kärsi harhoista ja suorastaan riivauksista. Hän piirteli noita näkemiään olioita, jotka siis saivat nimityksen ”old ones”, vanhaikäiset. Ja tässä kohtaa aletaan etsiä kytkentää Iron Maideniin.

 

Bändi on yksi pisimpään vaikuttaneista heviyhtyeistä. Heidän riiminsä kumpuavat usein Raamatusta sekä paholaisaiheista. Yhtyeen maskotti Eddie the Head on mukana heidän jokaisella keikallaan sekä esiintyy kaikissa levykansissa.

 

Eddie kuvastaa bändin ikuista sielua, joka ei siis koskaan häviä. Välillä Eddie on egyptiläinen jumala, välillä haudasta noussut elävä kuollut jne.

 

Kun yhtye julkaisi kolmannen pitkäsoittonsa, ”Pedon Numero/merkki”, he lähtivät maailmankiertueelle joka kantoi nimeä ”maailmanhallintakiertue”. USA:ssa syntyi ennennäkemättömät protestit, joissa kansa poltti bändin levyjä ja kutsui näitä saatananpalvojiksi. Yhtye joutuikin monissa haastatteluissa vakuuttelemaan, ettei asia ollut niin.

 

Tuon kolmannen levyn kannessa Eddie on kuin nukketeatterin hoitaja – ja nukkena maailmaa parhaillaan tuhoava Saatana.

 

Viides (live)levynsä oli sitten nimeltään ”Elävänä kuoleman jälkeen”. Sen kannessa Eddie esittää haudasta pomppaavaa zombieta, joka on repäissyt kahleensa irti. Se saa voimansa taivaan salamasta. Levyn takakansi esittää loput ko. hautausmaasta – ja salaman tuhoamassa kaupunkia, jolla viitataan John Martin'in maalaukseen, “Sodoman ja Gomorran tuhoaminen”. Itse ”Kuolema” näkyy pilvissä ja eräässä hautakivistä lukee, "Tässä makaa vain Faust’in ruumis" – saksalainen legenda miehestä joka myi sielunsa Saatanalle (siksi "makaa vain ruumis").

 

Ja palataan vielä hetkeksi etukanteen: ulos murtautuvan Eddien takana on hautakivi jossa R.I.P. – ja kuoleman jälkeisen elämän ihannointisitaatti. Arvaatteko keneltä? H.P. Lovecraftilta.

 

Eli: kun nämä kaikki kauheudet vedetään yhteen, saadaan seuraavanlainen kooste: Sveitsin Cernissä vedetään valtavilla (eri maiden vero)rahoilla pystyyn portaalia, jonka läpi odotetaan kohta saapuvan ”vanhimpia”, aikojen alusta. Ne eivät välitä meistä pätkääkään mutta tänne - meidän ulottuvuuteemme - ne silti päästetään.

 

Kaukaa haettua? Ei. Cernin pihassa on tuhon jumala Shivan patsas ja logossaan 666. Rosen puhepaidassa on okkultistien valtalogo, Ouroboros, eli kaaoksesta ja tuhosta uuteen alkuun -symboli. Ja Iron Maiden kuvaa kuinka sieltä se uusi tekoälyllä siunattu jumala ikiaikaisine joukkoineen nousee vankihaudastaan. Raamatussa on saman hirveyden kuvaus – ja mitä sitten tapahtuu:

 

”ja se avasi syvyyden kaivon, ja kaivosta nousi savu, niinkuin savu suuresta pätsistä, ja kaivon savu pimitti auringon ja ilman. Ja savusta lähti heinäsirkkoja maan päälle, ja niille annettiin valta, niinkuin maan skorpioneilla on valta; ja niille sanottiin, etteivät ne saa vahingoittaa maan ruohoa eikä mitään vihantaa eikä yhtään puuta, vaan ainoastaan niitä ihmisiä, joilla ei ole Jumalan sinettiä otsassaan. Ja niille annettiin valta vaivata heitä viisi kuukautta, vaan ei tappaa heitä; ja ne vaivasivat, niinkuin vaivaa skorpioni, kun se ihmistä pistää. Ja niinä päivinä ihmiset etsivät kuolemaa, eivätkä sitä löydä; he haluavat kuolla, mutta kuolema pakenee heitä” (Ilmestyskirja 9:2-6).


Maailma ei ole enää kovin kauaa leppoisa lintukoto - vaan kohtapuolin Antikristuksen mestaroima maanpäällinen helvetti. 


Mutta onneksi on Jeesus Kristus. Etsi hänen pelastuksensa.

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu