Astronautti joka räjähti (?)

 

TV- kanava National Geographic esitti keskiviikkona 07.08.2019 klo 21.00 ohjelman: ”Challengerin onnettomuus: Viimeinen tehtävä”. Ensimmäisenä avaruuteen päässeen siviilin, Christa McAuliffen, tarina. Ohjelmassa on ennennäkemätöntä kuvamateriaalia”.

 

NG:n ohjelma siis kertoi Christa McAuliffe’sta (joka käytti keskimmäistä nimeään eikä Sharonia), joka oli (koulu)opettaja (vaikuttaen Massachusetts’issa, Marylandissa ja New Hampshire’ssa), ja joka tuli siis tuhansien kandidaattien joukosta valituksi NASA:n astronautiksi.

 

Snopes.com’inkin mukaan löytyy siis toinenkin Sharon McAuliffe: juristi joka kävi Syracuse University’a ja työskenteli kirjanpitoyritykselle Syracuse’ssa (New York).

 

Se mikä tässä Challenger- räjähdyksessä on omituista on, että mm. perusteellisesti tehty saksalaisdokumentti väittää, että ainakin kuusi ko. räjähtänyttä astronauttia elää (ks. kohdasta 1:15 alkaen). Kohdasta 16:12 alkaen tulee kyseisen Christan osuus; kannattaa toki katsoa tuosta alkukohdasta lähtien, sillä esim. lennon toisen naisen esittely sitä ennen on ... hmm ... mielenkiintoinen. Ja dokumentti esittää mm. tanakan todennäköisyys -vertailun. Plus kyseinen Juutuubi esittää kohdassa 19:20 aiheellisen kysymyksen, eikö? 

 

Ennenkuin pureudutaan keissiin tarkemmin, eihän tämä ole ollenkaan ensimmäinen kerta, kun NASA:n touhuja kyseenalaistetaan: tuolla kohdassa 0:52 epäonninen astronautti kertoo taustoistaan ja tulee vahingossa kertoneeksi missä juuri kuvaushetkellä ollaan. Näitä mokia on useita ko. koosteessa. Kohdassa 5:50 esitetään kuuraketin pakotunneli. Tiesitkö ollenkaan sellaisten olevan olemassa?

 

Ja tuossa toinen ”näkökulma” aiheeseen: astronautti ei edes tiennyt kulkeneensa Van Allen- vyöhykkeen läpi. Eipä se siinä jutustelisikaan, jos olisi yrittänyt (kohta 10:42) - vaikka kuinka "lujaa olisi lentänyt". 

 

Kuten saksalaisdokumentti(kin) kertoo, tuossa identtisten kaksosten selityksessä on muutamia ongelmia:

 

-        (ainakin) osa näistä kaksosista nähtiin omiss... toisen kaksosista hautajaisissa. Se mikä on mielenkiintoista, niin kukaan näistä ei pitänyt minkäänlaista muistopuhetta tms poismenneelle... oli kuitenkin suht koht läheisestä ihmisestä kyse ...

-        Judith Reznikin osalta saksalaiset ovat tehneet hyvää duunia, kun pistävät sekä kuolleen että elävän puheet rinnan ja sekaisinkin. Tosi identtisiä olivat ...

-        Ainakin yhden kaksosen osalta sakut myös todistavat, ettei mikään sos. tms historiointitilasto tms henkilörekisteri häntä tunne jne                   

 

No miten sitten tämä kuuluisa ”salaliittoteorioiden tuhosivu”, Snopes.com? Koettavat kovasti vakuutella, että juu – samannäköisiä löytyy siis kuusi paria ja osa on lähes identtisiä kaksosia. Se mikä siinä hieman mättää on, että osalla ”identtisistä” on vieläpä ihan sama nimikin (Scobee, Resnik ...)  : )

 

Snopes’kaan ei kuitenkaan missään kohtaa puhu mahdollisista, identtisistä kaksosista. Ja juuri astronautti Christan osalta ei löydy minkäänlaisia merkintöjä Social Security Death Index’ssa (SSDI). Eli: mikäli EI ole kyse kuolleen unohtuneesta kirjauksesta, Christa McAuliffe ei ole koskaan virallisesti kuollut.

 

Mutta Snopes siis edelleen ja itsepäisesti väittää että tässä kuvavertailussakin esitetyt kaksi naista olisivat täysin eri ihmisiä. 

 

Miten sinusta?

 

Eli, ihan pienellä todiste- kyseenalaistuksella ei koko Challenger- sotku mene pois, vaikka laittaisi päänsä pensaaseen. Tuskin koskaan mikään todiste on kaikella tavoin ja per 100% sellainen, etteikö siitä voisi tikulla kaivaa porsaanreikiä. Ja jos muu todistusaineisto on suorastaan tyrmäävä, miksi sitten sotkea ja mahdollisesti pilata koko hyvä settinsä jollain ”räätälöinnillä”. Sehän olisi tosi tyhmää. Toki kannattaa olla varuillaan, ettei vahingossa tms kopioi rotanmyrkkyä esityksiinsä.

 

Tässäpä siis lisää kiperää purtavaa:

 

1.      Christasta löytyy todella kattava wiki. Jos haet tuota ”toista” Sharonia googlella, ohjaudut juurikin yo sivuun. Tuosta ”toisesta” ei löydy oikein muuta kuin juristi(?)dataa (ja jotain koulutukseen liittyviä asioita, jotka voivat olla feikkiä)

2.      Aika usea näistä ”totuusvideoista” on jenkkien itsensä tekemiä. Ja vieläpä sellaisten, jotka ovat arvostettuja postaajia ja tehneet erittäin hyviä muitakin koosteita. Eräs suosituista ja arvostetuista on tämä. En mene muuten itse videoon – mutta sekin tuo tietyn näkökannan tähän kokonaisuuteen

3.      Löytyy myös paljon JENKKIvideoita, joissa käsitellään tapahtuman eri palasia. Tuossa esim hyviä havaintoja: mm. Challengerhan oli kaikin tavoin matkalla tehtäväänsä ja täysin varustein. Sen räjähdys vaikutti kiinanpommilta oikeaan rakettiräjähdykseen verrattuna jne. 

4.      Jos tässä on ”agenda”, olen itsekin yksi sen ”uhreista”: muistan kuin eilisen päivän kun katsoin footagea TV:stä, pala kurkussa. No, mitäpä siitä. Mutta jos/kun tässä on se surullisen kuuluisa salaliitto (jotakin varten), ovat USA:n veronmaksajien rahojen lisäksi nautiskelleet ja naureskelleet ihmisten kärsimyksillä. Sillä tuo pätkä osoittaa (kohdasta 53:40 alkaen), että crisis actorit olivat paikalla tuolloinkin. 

 

Muuten, sakudoku jne väitti McNairin sanoneen eräälle utelijalle olevansa identtinen kaksonen. Ja samaa on väitetty muistakin, ainakin neljästä (kuten sakut todennäköisyyttä sille laskeskelivat). On jännää, että Snopes ei siis puhu mitään identtisistä kaksosista – ei edes yhtenä, joskin pienenä mahdollisuutena. Haluatko kuulla mielipiteeni, miksi ei?

 

Siis miksi ehdottomasti kannatti lopettaa kokonaan identtisistä kaksosista puhuminen? No siinä käytettiin samaa taktiikkaa kuin 9/11:n romahdusjätteiden poistamisessa kiireen vilkkaa rekka-autoilla (mikä oli muuten USA:n perustuslain vastainen teko, kun oli kyseessä katastrofi ja sen tutkimuksista oppiminen) tai sitten Kuussakäyntien alkuperäisten filmien ”kadottamisessa” (sillä nykypäivän kuva- ja digitointitekniikka paljastaa armotta kaikki kuvankäsittelyt): on aina helpompaa viitata sattumahenkilöön jossain – kuin se jatkuva pelko, jossa identtisestä kaksosesta väittäminen eräänä päivänä paljastetaankin suurella voimalla. Esim. joku astronautin entinen lapsuuskaveri, opiskelutoveri, naapuri, sukulainen tai muu pitkäaikainen ystävä, joka astroNOTin ja hänen perheensä kanssa paljon tekemisissä olleena väittää, ettei koskaan mitään identtistä kaksosta ollutkaan – ja kerää vieläpä Faceen tms Twitteriin vastaavien ”silminnäkijöiden” tai muuten osaavien penkojien tukevan todistusaineiston. Siinä onkin sitten selittelemistä ja vasta-debunkkaamista.

 

No, ”eliittihän” voisi siis helposti ja kohtuu pienin kustannuksinkin panna täydellisen pisteen koko diskuteeraukselle. Näin:

 

-        otetaan sähköpostilla tms yhteys kaikkiin noihin kuuteen “kaksoisolentoon”, selitetään virallisin sanakääntein, kuinka harmillisesta debatista tässä onkaan kysymys (=vaarantaa valtion hankkeet jne) ja pyydetään heitä kaikkia toimittamaan ”elämänsä CV” kaikkine kuvineen, kontakteineen ja lukemattomine ystävätodistuksineen jne. Sillä käännettäisiin peli täysin toisin päin, eli vasta-debunkkaustarve niille toisille!

 

Minäpä en jää odottamaan tuota. Koska sitä ei ole tulossa.

 

”Älkää varastako, älkää valhetelko älkääkä lähimmäistänne pettäkö.” (3. Moos. 19:11)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu

Lisää jippoja: http://www.thepukki.fi/blog/post/houston----eh-----nasa---we-have-a-problem