Apple mullistaa luottokorttitoiminnan – ja kaiken muunkin

 

Apple tuo iPhoneihinsa virtuaalin luottokortin, joka mm poistaa pankit pelistä. Sinulla olisi siis kännykässäsi ”kaikki mitä tarvitset” – ja ”kirjanpitokin” pyörii sormia napsauttelemalla!

 

Otetaanpa ensin taustat: Apple on aina toiminut siinä mielessä taloudellisen viisaasti – toisin kuin kotimainen kilpailijansa – että tuovat aina vain ”yhden” vekottimen kerrallaan eikä kymmeniä vaihtoehtoisia rakkineita; mösjöö Jobs oli siitä hyvin tarkka, etteivät kaikki kukat kukkineet. Ensimmäinen Apple- tietokone muuten myytiin 666 dollarilla – ja logonsa on kuva Raamatun kielletystä hedelmästä. Taitavat omistajatahot olla koukussa hengellisiin: uuden iPhone X:n hinnaksi oli asetettu 999 taalaa ...

 

No mitäs siis nyt: Apple – eikä siis mikään pankki – tuo ”kortin”, joka on simppeli, läpinäkyvä ja yksityinen. Ja tietysti ainoa, joka on suunniteltu hyödyntämään maksimiinsa juuri iPhonen kyvykkyydet. Se käyttää Apple Pay’ta, joten ostaminen on vain klikkaus – ja saat näyttävää statistiikkaa touhuistasi. Ja jos joku kulu häiritsee – pitkäksi venähtäneen illan menot GPS kertoo, ja paikoittaa, ravintolakohtaisesti.

 

Lisäksi rahaliikenteesi pyörii päivävauhdilla: saat heti kaikki tuloutukset kehiin, jos vaikka kirpparihommia hoitelet. Ei minkäänlaisia ”pisteytyssysteemejä” tms vaikeita ohjelmistoja – naps vaan ja menoks. USA:n päässä Apple jopa laskee puolestasi miten selvitä mahdollisimman vähillä koroilla; eli zydeemi optimoi talouttasi kuten lainanyhdistelijät.

 

Ja mikä ihmeellistä, et maksa minkäänlaisia kuluja tms transaktiokorvauksia – et edes piilosellaisia. Ja Apple ylpeänä esittää, kuinka laittavat aivan uuden tason yksityisyydelle ja turvallisuudelle. Touch-ID:lla vain sinä voit käyttää sitä uniikkia numerosarjaa, joka kortissa on.

 

Ja mitenkäs asiakaspalvelu eli helppi? Kirjoitat vain sovelluksen tekstiboxiin asiasi, ja sitten tekoäly alkaa kanssasi chatin – ja maailmasi pelastuu, ilman odotusaikoja. Jos käy niin, että jokin kurja kolkka ei vielä hyväksyisi tätä ”taivaan lahjaa”, on niihin tilanteisiin sitten hard copy versio, eli titaanikortti laserprinteillä – jossa ei näy kuin nimesi, ei numeroa.

 

Voila’: aivopesu kohti virtuaalia rahankäyttöä sai siis valtaisan boostin. Ylläolevasta (ja vielä kertomatta jääneistä) voit itse nähdä, miten valtaisa ja kaikkea syleilevä suunnittelu ja kehitys tähän on jo nyt tehty – käytetyistä kustannuksista puhumattakaan.

 

Tällä simppeliltä näyttävällä ”näkymättömällä” palvelulla Apple samalla hyppäsi valovuoden kilpailijoitaan edelle – joskin niiden on joka tapauksessa lähes mahdoton saada mitään vastaavaa kehiin – jos kuluttajilla kuitenkin on ”vain” ne iPhonet – Applen omat vehkeet.

 

Eli, sieltä se tulee kun vähän potkii, sanoi kummelihahmo. On varsin helppo nähdä tämän kytkennät siihen, mitä kerroin artikkelissani, ”Pedon Merkki valmiina jaettavaksi?”. Tässä vaiheessa tuodaan ns killeri-applikaatio, jota kukaan ei voi jättää käyttämättä. Seuraavassa stepissä aloitetaan se pelottelukampanja: ”joku hakkeroi kohta itsensä tilillesi – ja sullahan on ihan kaikki siellä” jne.

 

Sitten astuu esiin pelastamaan vanha kunnon Hegelin filosofia (= ”kansa ei koskaan suostu siihen, että heillä on siru nahkan alla -> kehitetään ongelma jossa kaikki rahatkin ollaan pöllimässä -> tuodaan henk koht mikrosiru fyysiseen ihmiseen, jolloin ei mitään vaaraa enää”). Joskin ihonalainen sirukin voidaan hakkeroida ...

 

Aletaan olla aika jo pitkällä; eipä puutu oikeastaan paljoa ”tarvittavasta”. Raamattu ennustaa, että eräänä päivänä et osta etkä myy – ellei sinulla ole (Apple) virtuaalivaluuttaa. Ja niin kauan kuin on käteisvaluutta rinnakkaisesti käytössä, isoveli puree hammasta. Sillä sitä virtuaalia voisi käyttää vain ja ainoastaan se, jolle se on koodattu. Ja se taas varmistetaan vain sähköisesti. Sirulla.

 

”Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku. Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi” (Ilm. 13:16-18).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu

https://www.youtube.com/watch?v=MGCXB6_a0EU