5G on turvallisempi (?)

 

Taas tuhlattiin verovaroja pelkkään potaskaan ja propagandaan: YLE- uutiset manipuloi: ”5G-verkko syövyttää aivot, julistaa venäläinen tv-kanava – jutuilla luodaan sekasortoa lännessä... RT-kanavan kampanja Yhdysvalloissa on tyyppiesimerkki siitä, kuinka palturilla yritetään aiheuttaa epävakautta”.

 

Aloitetaanpa heti näistä otsikkoteksteistä. Jollakin palturilla voidaan toki aiheuttaa sotkua jossain – mutta mitäpä se Amerikan vakaus liikauttaa tässä kohtaa vähääkään esim. Suomea, joka parhaillaan on 5G:n tuotanto-ihmiskoealueena Helsingin, Turun, Tampereen ja Jyväskylän osalta.

 

Ollaan sitten mitä mieltä tahansa sen tosiasian suhteen, että 5G:n keksijämaa Israelissa ei ole 5G käytössä, niin ainakin yhdessä asiassa on oltava samaa mieltä: nyt kun järjestelmää testataan jo muualla maailmassa, voidaan keksijämaassa omat jalat kuivana kirjata ylös saatuja kokemuksia ja tutkimustuloksia. Viralliset ja todelliset terveystutkimustulokset – ensimmäiset sellaiset – ovat siis vasta parhaillaan syntymässä, aitojen ihmis-koekaniinien kautta.

 

Entäs tuo aivojen syövytys? Totta sekin.

 

Yksi maamme suurimmista uranuurtajista sähkömagneettisten kenttien riskeistä tiedottamisen alalla on Erja Tamminen. Erja kirjoittaa: ”Mieleeni on painunut saksalaisen neurotieteilijän Manfred Spitzerin lähes ehdoton suositus: ”Älä anna lapsellesi älypuhelinta – hän kiittää sinua tästä vielä”. Spitzer viittaa lasten herkkyyteen. Immuniteetti ja hermosto ovat vielä kehitysvaiheessa. Lapsen kallon luusto on ohuempi; tästä syystä se läpäisee hyvin matkapuhelinsäteilyä. Kun nykylapsille hankitaan kännykkä jo varhain, on lapsen elinikäinen altistumisaika väistämättä huomattavan pitkä – ”vauvasta vaariin””

 

Erja jatkaa: ”Ruotsalaistutkija Lennart Hardell osoitti, että niillä nuorilla, jotka aloittavat kännykän käytön teini-iässä ja jatkavat sitä yli 10 vuotta, on verrokkeihin nähden 4,9-kertaiseksi kohonnut aivokasvainriski sillä puolella päätä, jolla kännykkää on käytetty. Ei koskaan kännykkää päätä vasten! Lennart Hardell toimi yhtenä asiantuntijana Maailman terveysjärjestö WHO:n syöväntutkimuslaitoksen tiimissä, joka Ranskan Lyonissa vuonna 2011 luokitteli langattomat verkot, myös kaikki tänä päivänä markkinoilla olevat matkapuhelimet ja älylaitteet, mahdollisesti syöpävaaralliseksi, kategoriaan 2B.”

 

Yhdysvaltojen terveysvirasto (NIH) julkaisi äskettäin raportin, jossa tutkijat ovat löytäneet paljon älylaitteita käyttävien lasten aivoista poikkeamia. Tutkimus koskee lähes 12 000 lasta. Yli seitsemän tuntia päivässä älylaitteiden parissa viettävillä yhdeksän- ja kymmenvuotiailla lapsilla näkyi aivokuvissa aivokuoren ennenaikaista ohenemista. Aivokuori on aivojen uloin kerros, joka prosessoi aisti-informaatiota.

 

Yhdysvaltain media on viime aikoina nostanut esille 5G-verkon. Robert F. Kennedy, Jr.:n johtama lastensäätiö vaatii Maailman terveysjärjestöltä toimia: tutkimusta ja väestön kouluttamista teknologioista. Lastensäätiön mukaan kaikkiin ihmisiin sekä luontoon, kasveihin ja eläimiin vaikuttava 5G-teknologia olisi pysäytettävä.

 

Asiantuntijoiden mukaan 5G:n käyttöönotto rikkoo kansainvälisiä sopimuksia, kuten YK:n laatimaa julistusta lasten oikeuksista. Julistuksessa sopimusvaltiot sitoutuvat takaamaan lapsille ja heidän hyvinvoinnilleen välttämättömän suojelun ja huolenpidon (artikla 3).

 

Kennedyt ym. tuskin ajavat esim. Venäjän epävakauttamisasioita eteenpäin kotimaassaan. Ylen toimittaja näkee asian näin: ”Terveytensä edestä pelkäävät ihmiset ovat demokratiassa vaikeasti hallittavia ja arvaamattomia”. Aivan, sillä edellinen Kennedy olikin juuri se ylin pelkääjä – ja hänen ”arvaamattomuuttaan” piti sitten hallita luodeilla.

 

Ylen toimittaja jatkaa: ”Valtaosa kännykkäverkkoja ja tukiasemia koskevasta tieteellisestä tutkimuksesta kiistää väitteen siitä, että verkkojen säteily aiheuttaisi terveyshaittoja. Näin todetaan muun muassa Suomen säteilyturvakeskuksen omissa selvityksissä”. Ennenkuin sokeasti perustaa luottamuksensa mainitun viranomaisen ”selvityksiin”, on tarpeen havaita, että näemmä valitsevat ”selvityksensä”. Tutkija Mikko Ahonen tiimeineen lähestyi STUK:ia aiheellisilla kysymyksillä. Säteilyturvakeskuksen pääjohtaja Petteri Tiippana (PT) kieltäytyi kuitenkin vastaamasta ko. kysymyksiin, väisti laitoksensa vastuuta lasten terveysvaurioista ja toimitti heille epätieteellisen selostuksen. Tästä syystä Ahosen tiimi joutui seuraavassa käymään läpi Tiippanan vastauksen ja osoittamaan sen useat virheet.

 

Ja mihinkähän toimittaja viittaa tuossa väitteessään ”valtaosasta tieteellisestä tutkimuksesta”? Hän voisi nyt liittää oheen vähintään vastaavan määrän: lukuisat viimeaikaiset tieteelliset julkaisut ovat osoittaneet, että sähkömagneettiset kentät vaikuttavat eläviin organismeihin tasoilla, jotka ylittävät huomattavasti useimmat kansainväliset ja kansalliset ohjearvot”. Yli 10 000 vertaisarvioitua tieteellistä tutkimusta osoittaa, että mikroaaltosäteily on haitallista terveydelle.” Ja sitten alkaa väsyttävä luettelo taudeista, linkkeineen, sivu 3 . Ja – ei kiitos – itse operaattoreiden tms. jäävin teollisuuden sepustuksia ei kaipaa kukaan.

  

Yle jatkaa dissausta: ”Monissa jutuissa "asiantuntijana" käytetty Sharon Goldberg toteaa muun muassa, että "langattoman verkon säteilyllä on biologisia vaikutuksia. Piste." Jostain syystä toimittaja ei jatkanut tuosta yhtään eteenpäin. Ihmekös tuo, sillä kohta Goldberg kertoi, miten laboratorio-olosuhteissa saadaan mallinnettua rotille diabetes: altistamalla ne 2,4 gigahertzin säteilylle. Eikä tarvitse edes kauaa säteilyttää.” Tästä löytyy mm. USA:n liittovaltion virallisen toimielimen, National Toxicology Program’in lausunto: tutkijat julkaisivat toukokuussa 2016 alustavaa dataa rottakokeista (koko ko. tutkimusbudjetti 25 miljoonaa dollaria) mikä kertoi kasvainten lisääntymisestä kännykkäsäteilyn seurauksena. Ja tämä siis nykyisillä, ”turvallisilla”, aiempien sukupolvien laitteilla.

 

Yle jatkaa: ”Eräässä haastattelussa hän arvioi painokkaasti, että "ihmisten sairastumisesta syöpään on selvää näyttöä. Siitä ei ole epäilystäkään." Goldbergilla ei ole kuitenkaan esittää näiden väitteensä tueksi mitään tutkimusta tai selvitystä.” Ks. ed. – sekä se fakta, että kyseiseen senaatin kuulemiseen Goldberg oli varautunut ”luennolla” - mutta sai ”ruhtinaalliset” 5 minuuttia aikaa asialleen.

 

Mutta YLE hei, dissaapas vielä tuo toinenkin USA:n senaatin kuuleminen – jossa kukaan paikalla olijoista, operaattorit ym teollisuus mukaanlukien, ei voinut osoittaa yhtään käynnissä olevaa puolueetonta 5G- terveystutkimusta, saati sitten tehdyn.

 

Mutta YLE:llä on selvästi missio: ”Uuden aallon radioaallot turvallisempia: 5G-teknologia-asiantuntijat katsovat, että uuden sukupolven teknologia itse asiassa vähentää entisestään mahdollisia terveysriskejä. 5G:n korkeammat radiotaajuudet ovat ihmisille vaarattomampia, koska nämä radioaallot läpäisevät esimerkiksi ihoa huonommin kuin nyt käytössä olevat taajuudet.”

 

Mutta juurikin Israelissa ovat tutkijat havainneet, että ihomme hikikanavat toimivat ”antenneina”, jotka johtavat säteilyn syvemmälle kehoon.

 

”...Uuden aallon radioaallot turvallisempia...” Tarkoittaako YLE, että nyt 5G:llä siis saavutetaan sellainen taso, jossa vasta katsotaan terveyden olevan turvassa? Vai onko 5G vain vähemmän vaarallisempi kuin aiemmat? Joka tapauksessa, mitä tehdään nyt sitten sille vanhan sukupolven teknologialle joka on siis turvatonta? Varsinaista pölhöjournalismia.

 

”Tilanne saattaa kuitenkin muuttua, mikäli ihmiset lännessä alkavat suhtautua epäillen 5G-teknologiaan nähden sen terveysriskinä. Asiantuntijoiden mukaan kansalaisten vastustus saattaisi ainakin joissain tapauksissa hidastaa uuden teknologian kehittämistä ja käyttöönottoa.” Selitäpä nyt sitten nämä 5G:n totaaliblokkaajat. Belgian ympäristöministeri oli niinkin suora ja rohkea, että puhui 5G- ihmiskokelaista marsuina – joillaiseksi hän ei omia ihmisiään halunnut.

 

No onneksi YLE sai sentään jotain oikeinkin: ”5G-verkkojen kohdalla terveys linkittyy arkipäiväiseen elämään ja ihmisten elinympäristöön. Tukiasemia on kaikkialla, joten kansalaiset ovat 5G-verkkojen aiheuttaman säteilyn vaikutuksen alaisena kaikkialla.”

 

Mietipä arvoisa toimittaja – ja YLE – tätä: Nürnbergin säännöstö (1949) koskee kaikkia ihmisiin kohdistuvia lääketieteellisiä kokeita ja näin ollen myös 5G:n käyttöönottoa ja nykyistä suurempaa altistumista mikroaaltosäteilylle, koska 5G-teknologian turvallisuutta ei ole varmistettu ennen 5G:n tuloa markkinoille. “Koehenkilön vapaaehtoinen suostumus on olennainen” (artikla 1). 5G:lle altistuminen ei ole vapaaehtoista. “Mitään sellaista koetta ei saa suorittaa, josta voi seurata kuolema tai invalidisoiva vamma” (artikla 5). Nyt on kuitenkin syytä arvella, että kokeesta “seuraa kuolema tai invalidisoiva vamma”; tämä perustuu löydöksiin yli 10 000 tieteellisessä tutkimuksessa ja satojen kansainvälisten organisaatioiden näkemykseen. Kyseiset organisaatiot edustavat satojatuhansia jäseniä, jotka kärsivät invalidisoivasta vammasta ja ovat joutuneet lähtemään kodeistaan nykyisten langattoman televiestinnän lähettimien aiheuttamien oireiden vuoksi”.

 

”Karatkoon kuolema heidän kimppuunsa, menkööt he elävältä alas tuonelaan, sillä heidän asunnoissansa ja sydämissänsä vallitsee sula pahuus.” (Psalmi 55:16)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu