”... sen virttä veisaat”: YLE

 

On se niin antipalkitsevaa – tämän haastavan ajan keskellä – nähdä, kuinka minunkin maksamia verovaroja käytetään oikeiden uutisten dissaamiseen sekä johtamaan lukijat harhaan alkuperäisestä sanomasta.

 

Kuten tiedämme, Kiina käy nyt valtiotasolla kuumana kärsimänsä viruksen takia. Kyseisistä vahingoista – ja kuolemista – ei liene kenelläkään epäselvyyttä. Ja nyt kun Kiinan ulkoministeriön tiedotusosaston varajohtaja Lijian Zhao jakaa Twitterissä koko maailmalle kanadalaista linkkiä ja kehottaa itse kutakin huomaamaan, että tappajavirus seikkailikin ensin jossain aivan muualla kuin Wuhanin kaduilla, niin YLE:llä on kiire – ja otsaa – juosta heti kytkemään tämä valtiojohtotason ulostulo ”salaliittoteoriaksi”.  

 

Tässä kohtaa kysyisin arvon toimittajattarelta: sinulla varmaan sitten on näyttää ne todisteet, joilla voidaan vastaansanomattomasti osoittaa että virus todellakin lähti liikkeelle Wuhanin märkätorilta, ja luonnollisesti tiedät sitten ko. ns. nollahenkilön nimenkin, vai kuinka?

 

Et tiedä yhtään mitään. Mutta minäpä kerron sinulle nimen.

 

Jeffery Taubenberger. Hän tiimeineen kaivoi Alaskan ikiroudasta ylös vuoden 1918 espanjantaudin uhreja. Onnistui löytämään sellaisen, josta viruksen koostumus saatiin talteen niin, että tiimi kykeni rekonstruoimaan tuon kymmeniä miljoonia tappaneen viruksen uudelleen – jopa parantamaan sen heikkouksia, kuten itse kehuivat. Ja ”Science” ja ”Lancet” tietysti heti tutkimusta palkitsemassa.

 

Tämä amerikkalaistiimi kuvasi onnistumisensa lausahduksella ”odottamattomia palkintoja menneisyydestä”. Tuo umpihulluus kyllä siis nähdään palkintojen arvoiseksi – mutta moisen toiminnan kiinalainen kritisointi taas on vain ”salaliittoteoriaa”.

 

Te toimittajat, jotka olette asetetut ”paljon vartijoiksi”: katsokaa peiliin, ja ymmärtäkää: te voitte aina sanoa: ”En halua tehdä tällaista”.

 

Sillä ”tämän” takia moni suomalainenkin menettää nyt työnsä, ja pienbusinekset ajetaan kuin karja pankkien löysään hirteen – kuten USA:n viime talousromahduksessa tehtiin, jolloin varallisuus uudelleenjaettiin, ”veljille”. Sitäkö te haluatte edistää – ja lisätä CV:iin riviksi? Missä on teidän ammattietiikkanne? Missä rehellisyytenne? Otatteko vastuun harhaanjohtamisistanne?

 

Miksikö minulla on oikeus näin kyseenalaistaa? Isoäitini äiti, Mari, oli ainoa joka seutukunnallaan sairastui. Ja kuoli. Vuoden 1918 espanjantautiin. Ja hänen tyttärensä, isoäitini Hilma, joutui ottamaan perheen äidin vastuut – 12- vuotiaana. Eikä se elämä Karjalan Kirvussa ollut mitään fitnessiä, vaan survivalia; kohta ilmeisesti siis meillekin.

 

Tarvittiinko se sikaflunssa takaisin – ja kun vastaavia on nyt sitten itse luotu, onko syy uhreissa? Kuolemansako vain henkilökohtainen salaliitto?

 

Antakaa siis niiden rauhassa julistaa, joilla on meille ihan oikeaa totuuttakin tarjottavana. Teidän totuutenne haisee.

 

”... ettei kukaan sorra veljeänsä eikä tuota hänelle vahinkoa missään asiassa, sillä Herra on kaiken tämän kostaja, niinkuin myös ennen olemme teille sanoneet ja todistaneet” (1 Tess. 4:6).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu